1. HABERLER

  2. İntibak zammı sonrasında maaşlar tamamen değişecek! Yıllardır bekleniyordu, sonunda müjdeli haber verildi…
İntibak zammı sonrasında maaşlar tamamen değişecek! Yıllardır bekleniyordu, sonunda müjdeli haber verildi…

İntibak zammı sonrasında maaşlar tamamen değişecek! Yıllardır bekleniyordu, sonunda müjdeli haber verildi…

Emekliler 2021 yılını dört gözle bekliyor ve gelecek haberlere kulak kabartıyorlar. İntibak düzenlemesinin son gelişmeleri kişilerin araştırdığı konular arasında yer alıyor. 2000 yılından önce emeklilik hakkı kazanan vatandaşlar için intibak zammı uygulanmıştı.

A+A-

Aynı yasasının 2000 yılından sonra emeklilik hakkı kazanan vatandaşlar için de uygulanması isteniyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın intibak zammı konusunda çalışmaları olduğu biliniyor. Eğer intibak zammı yasa haline gelirse toplamda 5 milyon emeklinin maaşında değişimler meydana gelecek. İntibak zammı sonrasında kişilerin maaşındaki değişim ne olacak?

Emekliler için yapılan intibak düzenlemesi emekli kişiler tarafından dört gözle takip ediliyor. 2000 yılının ardından emeklilik hakkı alan kişiler, intibak zammı alanındaki değişimleri merak ediyor. Yeni yılın ilk ayında emekliler maaşlarını zamlı olarak alacaklar. Gelecek zammın içerisinde intibak zammının da olup olmayacağı herkes tarafından merak ediliyor. İntibak zammı sonucunda emekliler arasındaki maaş farklarının azaltılması planlanıyor. Bu azaltılma sonucunda ise kişilerin daha eşit maaşlar alması bekleniyor. İntibak zammı hakkındaki gelişmeler ise haberin içerisinde yer alıyor.

Emekliler İçin İntibak Zammındaki Son Gelişmeler Nelerdir?

2000 senesinden sonra emeklilik hakkı elde eden vatandaşlar için intibak zammı için açıklama bekleniyor. Memur emeklilerini ilgilendiren intibak zammı talebi, Memur-sen tarafından hükümete iletiliyor.

Kamu Personeli Danışma Kurulu buluşmalarına konu olan ve karar alınması düşünülen bu istek, eğer kabul edilirse emekliler için büyük gelişme yaşanacak. Aynı unvan altında emekli olan vatandaşlar intibak zammı sonucunda ise eşit maaşlar almaya hak kazanacaklar. Aradaki farklar çeşitli ek ödemelerle birlikte kapatılacak ve az maaş alanlara aradaki farklar kadar ödemeler yapılacak.

SSK ve Bağkur’luların istekleri eğer kabul edilirse 5 milyon emeklinin maaşında değişimler yaşanacak. 2000 senesinden sonra emeklilik hakkı alan kişiler, diğer intibak zammında olduğu gibi 50 ile 355 TL arasında maaşlarında artış yaşayacaklar. 2000 senesinden sonra emeklilik hakkı alan kişilerin maaşları ise yeniden düzenlenecek. Türkiye Emekliler Derneği tarafından açıklamaya göre yararlanacak emeklilerin sayısı ise 5 milyon olarak ifade ediliyor.

İntibak Düzenlemesi Nedir?

2000 senesinden önce sigorta başlangıcı olan fakat 2000 senesinden sonra emeklilik hakkı kazanan vatandaşlar farklı maaşlar almaktadır. 2000 senesinden sonra kişiler 2008 ve sonrasında emekli olanlar olarak iki farklı şekilde ele alınırlar.,

Aradaki farkların kaldırılması adına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli adımlar atıyor. Bu adımlar sonucunda emekli maaşları artık denk olacak ve farklar kaldırılacak. SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı üzerinden emekli olan vatandaşlar artık tek konu olarak değerlendirilecekler.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.