1. HABERLER

  2. İhtiyaç Sahipleri Aman Dikkat! 30 Bin TL Hibe Desteği Müjdesi Geldi! İşte Başvuru Şartları…
İhtiyaç Sahipleri Aman Dikkat! 30 Bin TL Hibe Desteği Müjdesi Geldi!  İşte Başvuru Şartları…

İhtiyaç Sahipleri Aman Dikkat! 30 Bin TL Hibe Desteği Müjdesi Geldi! İşte Başvuru Şartları…

Vatandaşa zorlu dönemde ihtiyaç kredisi verileceği açıklandı. Hibe destekleri sürüyor. Son zamanlarda birbirinden farklı kurum ve kuruluşlardan hibe destekleri açıklandı. Hibeden yararlanmak isteyenlerin sahip olması gereken şartlar nedir?

A+A-

Çalışma Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre ihtiyaç sahiplerine yapılacak yardımlar ve hibe destekleri aralıksız sürüyor. Devlet tarafından refah bir devlet olarak sunulan olanaklar ile binlerce vatandaş farklı konularda desteği alıyorlar ve bütçelerine katkı sağlayabiliyorlar. İşte pandemi döneminde yaşanılacak zorluklar nedeniyle hibe desteğinden yararlanmak isteyenler için başvuru şartları ve konuya ilişkin son dakika haberleri…

Faiz oranlarında ani düşüşler meydana geldi ve ev fiyatlarında da meydana gelen fahiş fiyatlar vatandaşın zorluğu günlerden geçmesine neden olduğu farklı farklı kredi destekleri oluşturuldu. Prefabrik konutlar için 27.500 TL’den başlayan fiyatlar yer aldı. 40 metrelik sunulan bu yardımların yanı sıra birbirinden farklı yardım kampanyaları oluşturuldu.

Yüz Güldürecek Kredi Kampanyalar

Hibe ödemeleri ile ilgili açıklama bakanlıktan geldi. 30.000 TL'lik hibe desteği ödemesinde son dakika gelişmeleri yaşanıyor. 40 metrekare boyutunda prefabrik evler için 27.500 TL hibe desteği verilecek kaymakamlıklar kapsamında yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hibe desteği için başvuruları kabul ediyor. Ev yapımı yardımları ile birlikte afetler kapsamında oturulmayacak kadar eski ve sağlıksız evi olan vatandaşlara da yardımlar yapılacak. Yardımlardan yararlanmak için bazı şartları taşıyor olmak gerekmektedir.

Hibe Desteği Başvuru Şartları

Hibe desteği almak isteyen vatandaşların;

  • Evlerinin oturulmayacak durumda olması
  • Ekonomik yetersizlik
  • Hane de yaşama devam eden kişi sayısına göre hane gelirinin belirlenen seviyenin altında olması
  • Vatandaşların yaşlılık ve emekli maaşı almıyor olması
  • Dul ve yetim aylığı gibi özel durumlarla maaşı almıyor olması
  • Prefabrik ev yapılacak alanın hane tapusunun kişiye ait olması 30.000 TL kredi desteği verilmektedir.

Hibe desteği için başvurular anlık olarak gerçekleştiriliyor. Çalışma Bakanlığı'nın yapmış olduğu düzenleme ile başvurular kaymakamlıklar vasıtasıyla gerçekleştirilecek.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.