1. HABERLER

  2. Hükümetten İhtiyaç Sahiplerine Kömür Yardımı! Başvurular Başladı, Hemen Alabilirsiniz…
Hükümetten İhtiyaç Sahiplerine Kömür Yardımı! Başvurular Başladı, Hemen Alabilirsiniz…

Hükümetten İhtiyaç Sahiplerine Kömür Yardımı! Başvurular Başladı, Hemen Alabilirsiniz…

Vatandaşların ısınma gibi temel problemlerinden birinin karşılanması adına devlet tarafından sağlanan yakacak yardımı alabilmek için muhtaçlık kriterine uygun aileler belirlenir. Bu kriterlere uyuluyor olması durumunda yakacak yardımı için yapmış olunan b

A+A-

Bilindiği üzere devlet tarafından ihtiyaç sahibi yurttaşlara pek çok kapsamda sosyal destek yardımları yapılmaktadır. Özellikle kış aylarının gelmesiyle birlikte yardıma muhtaç aileler açısından en temel sorun yakacak konusunda yaşanılan problemler olarak görülmektedir. Bu bağlamda devlet tarafından sağlanan yakacak yardımlarından faydalanabilirsiniz.

Yakacak Yardımı Konusunda Bilinmesi Gerekenler

Yapılacak yardımların miktarı ise daha önce yapılan ısı yardımları ve diğer şartlara bakılarak belirlenmekle birlikte, belirleyici unsur Maliye Bakanlığı’dır. Çoğunlukla yardımın gerektiği ölçüde yapılacağı konusunda herhangi bir şüphe bulundurulmamalıdır.

2020 yılında yapılacak yardımlar için yapılan düzenleme konula ilgili akılda bulunan tüm sorunların giderilmesi adına detayları veriyor. Bu bağlamda çoğunlukla merak edilen konu yardımdan kimlerin faydalanabileceği, sevkiyatın ve nakliyenin nasıl yapılacağı ve buna benzer teknik konular gibi görünüyor.

İlgili kurumlar ve bakanlıklar tarafından belirlenen şartları yerine getiren aileler için her il ve ilçeye özel gereksinime sahip olacak şekilde yardımlar yapılıyor. İllere göre yapılacak dağıtımları belirleyecek olan ise Maliye Bakanlığı.

Yapılacak Yardımların Satılması ya da Ticari Amaçla Kullanılması Yasak

Yönergede belirtilen hususlar arasında dikkat çekecek bir diğer madde ise yapılacak yardımların satışının önüne geçmek adına oluşturulan madde. Bu bağlamda yardımların satışının yapılması kesinlikle yasaklanmıştır.

Dağıtım organizasyonlarını ile ve ilçelerde bulunan sosyal yardım vakıfları üstlenecek. Kömür yardımı talebinde bulunması için bir dilekçe hazırlanarak Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarına bu dilekçe ile başvurulması gerekiyor.

Yakacak yardımı başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından, yardım talebine olumlu sonuç olup olmadığını öğrenmek için e-devlet üzerinden sorgulama yapmak mümkün. Burada tüm iller için yapılacak yardımların e-devlet üzerinden sorgulanamadığı konusu da belirtilmelidir. Buna karşın çoğunlukla e-devlet üzerinden Aile Bakanlığı aracılığıyla yardım talebinin nasıl sonuçlandığı öğrenilebilir. E-devlet üzerinden yapılamayan sorgulamalar için ilgili vakıfların internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası ile sorgulama yapılabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.