1. HABERLER

  2. Hükümet'ten Büyük Müjde Çalışan Çalışmayan milyonlarca kişiye 1430 TL Ödeme Yapılacak! Kira Yardımı Kimler Alabiliyor?
Hükümet'ten Büyük Müjde Çalışan Çalışmayan milyonlarca kişiye 1430 TL Ödeme Yapılacak! Kira Yardımı Kimler Alabiliyor?

Hükümet'ten Büyük Müjde Çalışan Çalışmayan milyonlarca kişiye 1430 TL Ödeme Yapılacak! Kira Yardımı Kimler Alabiliyor?

Kiracıya müjde büyük destek başladı. Peş peşe gelen güzel haber herkesi harekete geçirdi. Evi olmayan ve kirada oturanlara Aile Bakanlığı'ndan kira yardımı ödemesi haberi geldi. Aile Bakanlığı 3294 sayılı kanun kapsamında kira yardımı almak için vatandaşl

A+A-

Kiracıya büyük destek başladı. Peş peşe açıklanan müjde herkesi harekete geçirdi. Evi olmayan ve kirada oturanlara Aile Bakanlığı'ndan kira yardımı ödemesi müjdesi geldi. Aile Bakanlığı 3294 sayılı kanun kapsamında kira yardımı almak için vatandaşların müracaat koşullarını tamamlaması halinde bu haktan yararlanabilmesini sağlıyor. 

Aile Bakanlığı'ndan açıklanan kira yardımı desteği uygulamaya konuldu. Genellikle kaymakamlıklar bünyesinde ki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflar’ından müracaatlar yapılabilecek. Kentsel dönüşüm kira yardımı kapsamında ödenecek bu ödemelere ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar ve son dakika haberleri…

Maddi güvencesi olmayanlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden sağlanan kentsel dönüşüm için kira yardımı programı gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin 3 büyükşehrinde bu dönüşüm için kira yardımı verilecek. Kira yardımı 1150 TL olarak ödeniyor. Kira yardımı alabilmek için tahliyeden itibaren bir yıl içinde müracaat yapılması koşulu aranıyor.

Kiracılara 2300 TL Taşınma Masraflarına Destek Geldi!

Kentsel dönüşüm sebebiyle evini boşaltmak mecburiyetinde kalan ve taşınanlara taşınma desteği adı altında destek verilmekte. Bununla beraber en düşük 1430 TL en yüksek 2350 TL taşınma desteği ödemesi yapılmasına karar verildi. Taşınma desteği almak isteyenlerin evinin kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapı olarak görülmesi ve yıkılması mecburiyeti bulunmalıdır. Bu şartlarla yurttaşlara destek verilmektedir.

Devletten Kira Yardımı Almak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Devletten kira yardımı alabilmek için yapılması gerekenler bulunuyor. Kentsel dönüşüm projeleri için riskli yapı belgesi alınmalıdır. Daha sonra ödemeye başlanması ve müracaatların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il ya da ilçe müdürlüklerine ve belediyelere bildirilmesi gerekmektedir.

Kentsel dönüşüm kira yardımından faydalanmak isteyenler için bu ödeme tahliye kararı verilmesinin ardından yıkım işleminin başlaması ile yapılıyor. Devletten kira yardımı için müracaat mecburiyeti bulunur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.