1. HABERLER

  2. Hükümetten büyük müjde! Çalışan Çalışmayan ev kadını, esnaf emekli ve işsize 865 TL para yardımı...
Hükümetten büyük müjde! Çalışan Çalışmayan ev kadını, esnaf emekli ve işsize 865 TL para yardımı...

Hükümetten büyük müjde! Çalışan Çalışmayan ev kadını, esnaf emekli ve işsize 865 TL para yardımı...

Emekli olmayan kişilere SGK müjdeyi verdi. 865 TL maaş bağlanıyor! Milyonlarca kişinin merakla beklediği müjdeli haberi SGK sonunda verdi! Emeklik yaşı geldiği halde emekli olamayanlar için büyük fırsat! İşte detaylar...

A+A-

İnsan ömründe belirli bir yaştan sonra kişiler ne yazık ki çalışacak fiziksel gücü bulamayabiliyorlar. Bu yaş ülkemizde 65 yaş olarak hesaplanmış durumda. 65 yaş sınırını geçen vatandaşlar ülkemizde "yaşlı" olarak nitelendiriliyor ve devletin yaşlılara sağladığı yardımlardan yararlanabiliyor. Devlet bu vatandaşlara birbirinden farklı avantajlar sunarken bunların en çok bilineni, 65 yaş aylığı. Herhangi bir geliri olmayan vatandaşlar artık çalışacak fiziksel gücü kendilerinde bulamadıkları için devlet güvencesine alınıyor ve bu sayede yaşlılıklarının keyfini çıkarıyor.

65 yaş aylığı, her yıl değişiklik gösteren asgari ücret oranlarına göre hesaplanıyor. 2021 yılında hesaplanmış olan 65 yaş aylığı 865 TL olarak işlem görüyor ve vatandaşların hesabına bu tutar yatırılıyor. 65 yaşını geçen büyük bir çoğunluk bu imkandan yararlanma fırsatı bulurken, kişilerin uyması gereken bazı temel şartlar devlet tarafından belirleniyor.

İŞTE YERİNE GETİRİLMESİ GEREKEN ŞARTLAR:

Bu aylıktan yararlanmak isteyen kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekiyor.
65 yaş aylığı almak isteyen bir vatandaşın herhangi bir kurumdan (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) emekli olmaması gerekiyor.

Vatandaşların (yetim aylığı, dul aylığı vb.) düzenli bir gelirinin olmaması gerekiyor.
65 yaş sınırına girilmiş veya geçilmiş olması gerekiyor.

Eğer siz de yukarıda listelediğimiz şartları yerine getiriyorsanız hemen şimdi 65 yaş aylığı alma başvurunuzu yaparak bu yardımdan yararlanabilirsiniz. Başvurunuzu e-devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.