1. HABERLER

  2. Hükümet Annelere tam 3 Bin 600 TL Para Yardımı Yapılacak! Başvuru yolları açıldı…
Hükümet Annelere tam 3 Bin 600 TL Para Yardımı Yapılacak! Başvuru yolları açıldı…

Hükümet Annelere tam 3 Bin 600 TL Para Yardımı Yapılacak! Başvuru yolları açıldı…

Çalışma hayatına aktif bir şekilde devam eden kadınlar için müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Hükümet kanadından gelen müjde ile tam 3600 TL destek kadınlar için verilecek.

A+A-

Doğum yapan ya da evlat edinen anneler için yarım çalışma destekleri son dört yılda 31 bin kadından daha fazla kişiye verildi. Çalışan anneler için verilen destek ödemeleri toplam 3600 TL seviyesine kadar çıkıyor. 2016 yılından bu yana kadar 31 binden fazla kadının yararlandığı 84,1 milyon değerindeki ödemelerin hangi şartlar ile verildiği açıklandı.

Yarım çalışma ödenekleri…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konu hakkında yaptığı açıklama sırasında yarım gün çalışma ödenekleri günlük miktarın, asgari ücret brüt tutarı üzerinden hesaplandığını dile getirdi. Yarım gün çalışma uygulamasının iş verenler tarafından verilen onaya bağlı olmamasına değinen Selçuk; sadece hak sahibi olan kadınların başvurmasının yeterli olduğuna değindi. Yarım maaş ödemesi verilirken, çalışılmayan süreler asgari ücretin brüt kısmı ile hesaplanıyor.

İŞKUR ödemelere devam ediyor…

Asgari ücretli olarak çalışma hayatına devam eden vatandaşlar için;

Brüt ücret şu an 3 bin 577 TL 50 kuruş

Net ücret şu an 2 bin 825 TL 9 kuruş olarak belirlendi. Bir çocuğu olan yarım çalışma gün kapsamında 60 günlük ödeme veriliyor. İş yerinden iki aylık maaşı 2 bin 825 TL 90 kuruş yani 1.415,90*2 olarak hesaplanıyor. İŞKUR tarafından verilecek olan ödenekler ise 3 bin 577 TL 50 kuruştur. Bunun hesabı ise 1.788,75*2 olarak yapılır. Damga vergisi olarak brüt ücret ödemesinin binde 7,59 oranı yani 27,15 TL kısmı kesilir.

İŞKUR tarafından verilen net ödenek ise brüt ücret üzerinden damga vergisi ödeneği kesilerek 3 bin 550 TL 35 kuruş olarak hesaplanır. Yani kadınlara iş yerleri ve İŞKUR tarafından verilecek toplam ödenek için 6 bin 376 TL 25 kuruş hesabı yapılır. Annelere illa çocuk doğurma değil evlat edindirme durumu ile de yarım gün çalışma ödenekleri verilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.