1. HABERLER

  2. Hükümet Düğmeye Bastı Müjde! PTT'den 1300 TL yardım parası ödemesi yapılıyor! Çalışan çalışmayan başvuran herkes anında alacak...
Hükümet Düğmeye Bastı Müjde! PTT'den 1300 TL yardım parası ödemesi yapılıyor! Çalışan çalışmayan başvuran herkes anında alacak...

Hükümet Düğmeye Bastı Müjde! PTT'den 1300 TL yardım parası ödemesi yapılıyor! Çalışan çalışmayan başvuran herkes anında alacak...

Vatandaşlar web üzerinden Doğum yardımı, süt parası, bakıcı ödeneği 2021 yılında ne kadar olacak? Sorusunu araştırıyor. Peki, Doğum yardımı, süt parası, bakıcı ödeneği 2021 yılında ne kadar olacak? Kreş ve bakıcı yardımı ne kadar?

A+A-

Devlet doğrultusundan çalışan annelere destek olmak hedefli başlatılan çoğu ödenek sunuluyor. Doğum yardımı, süt parası, bakıcı ödeneği gibi çoğu parasal yardım ile "Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" kapsamında çalışan anneler rahat bir soluk alıyor. Doğum yapan annelere boyunca sarfedilen 112 günlük rapor parası, ilk çocuk amacı ile devlet doğrultusundan sağlen temeln 300 TL'lik ve bu gibi çoğu biçiminde ödemeler yapılıyordu.

Vatandaşlar web üzerinden Doğum yardımı, süt parası, bakıcı ödeneği 2021 yılında ne kadar olacak? Sorusunu araştırıyor. Peki, Doğum yardımı, süt parası, bakıcı ödeneği 2021 yılında ne kadar olacak? Kreş ve bakıcı yardımı ne kadar? İşte husus ile ilgili ayrıntılar….

Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında çalışan SGK'lı anneler veya babalardan sadece bir tanesine vermiş olduğu emzirme ödenekleri, geri ödemesiz olarak planlanmıştır. Hem anne hem de babaların süt parası ödeneği alması muhtemel kılınmazken, her bebek amacı ile sadece bir defaya mahsus olacak biçimde süt parası ödemeleri gerçekleştirilmektedir.

SGK emzirme ödeneği başvuruı amacı ile lüzumlu şartların yerine getirilmesi halinde, sigortalı şahıslar adına süt parası yardımları yatırılmaktadır. Sosyal Emniyet Kurumu süt parası ödenekleri ile alakalı merak edilenler ve süt parası başvuruları amacı ile yapılması gerekli olan prosedürler, makale amacı ilede bütün özellikleriyle ele alınmıştır

SGK Süt Parası Ödeneği Kimlere Verilir?

Emzirme ödeneği yardımları, Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında çalışan şahıslar adına yatırılmaktadır. Sosyal Emniyet Kurumu kapsamında, 4A – 4B ve 4C veya isteğe bağlı sigorta koluna dahil olan şahıslar, çocuk sahibi olmaları halinde SGK emzirme ödeneğinden faydalen temelbilirler. Her doğum amacı ile bir defaya mahsus şekilde vermiş olduğu süt parası ödenekleri, SGK kapsamında sigortalı olmayan şahıslara ödenmemektedir. SGK emzirme ödenekleri, SSK ve başka sigorta kollarına mensup olarak çalışılması halinde yatırılmaktadır

SGK emzirme parası amacı ile parasal gelir veya maaş değerleri öneme alınmamaktadır. Kişilerin derli toplu olarak sigorta primlerini ödemeleri ve doğum oluşturulan proses amacı ilede, SGK kapsamında sigortalı olmaları, süt parası ödeneklerinin alınması amacı ile yeterlidir.

SGK Süt Parası Başvurusu İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Emzirme ödeneği kullanım şartları öneme alındığında, fertlerin ödeneklerden yararlanması amacı ile SGK kapsamında sigortalı olması gerekiyor.

Süt parası başvuru şartları şöyle:

SGK süt parası ödeneğinden yararlanmak amacı ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması gerekir. T.C. Vatandaşı olmayan şahıslar ve Türkiye sınırları amacı ilede yaşam sürdüren yabancı uyruklu şahıslar, SGK süt parası ödeneklerini kullen temelmazlar.

SGK emzirme ödenekleri amacı ile annelerin veya babaların SGK'lı olması gerekiyor. Süt parası başvuru prosedürleri, SGK kapsamında sigortalı olmayan şahıslar adına gerçekleştirilmeyecektir.

SGK'lı olmayan annelerin süt parası ödeneğinden faydalen temelbilmesi amacı ile eşlerinin SGK'lı olarak çalışması gerekiyor.

SGK süt parası ödenekleri, 4C kapsamında sigortalı olan şahıslara direk verilmemektedir. Bu kapsamda sigortalı olan fertlerin süt parası ödeneği almamasının nedeni, şahıslara değişik şekillerde ödeme yapılmasıdır.

SGK süt parası ödeneğinin şahıslara verilmesi amacı ile söz hususu çocukların 2016 seneından sonra doğması ve 5 yaşını tamamlamaması koşul koşulmuştur. 5 yaşından büyük olan çocuklar adına, süt parası ödeneği gerçekleştirilmemektedir.

Süt parası yardımları, sadece dünyaya gelen ve yaşamını devam ettiren bebekler adına verilmektedir. Çocukların yaşamını devam ettirmemesi veya ölü doğumların gerçekleşmesi halinde, SGK süt parası ödenekleri kullanılamaz.

Bebeklerin kimlik belgelerinin çıkması, süt parası başvuruı amacı ile tespit edilen esas koşullar arasında bulunmaktadır. Kimlik belgesi çıkarılmadan, bebekler adına süt parası başvuruı yapılması muhtemel değildir.
Bebeklerin doğum belgesinin bulunması gerekiyor. Doğum belgesi olmayan çocuklar adına, süt parası başvuruı yapılmayacaktır. Bebeklerin doğum tarihi itibariyle, maksimum 15 gün amacı ilede SGK süt parası başvuruının gerçekleştirilmesi gerekiyor. Süt parası başvuru sürecinin geçirilmesi halinde, başvurular geçersiz saseneır ve fertlerin süt parası alma hakları ortadan kalkar...

SGK süt parası ödenekleri, sadece annelerin tüketimine sunulmaktadır. Anneler adına SGK sigorta kaydının bulunmaması halinde, babaların sigortası vasıtası ile annelere süt parası ödeneği verilmektedir. Babaların üzerinden süt parası ödeneği alınması amacı ile anne ve babanın fotoğrafı nikahlı olması gerekiyor. Resmi nikah olmadan doğan çocuklarda, babalar üzerinden SGK süt parası ödeneği verilmemektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu Süt Parası Başvurusunda İstenen Belgeler Nelerdir?
Emzirme ödeneği başvuru evrakları, Sosyal Emniyet Kurumu doğrultusundan talep edilmektedir. SGK süt parası başvuruı amacı ile lüzumlu görülen evraklar, alçakta sıralı şekilde belirtilmiştir:

Süt parası amacı ile dilenen evraklar:
Annelere ait kimlik belgesinin aslı ve 1 adet fotokopisi
Babalara ait kimlik belgesi aslı ve 1 adet fotokopisi
Yeni doğan çocukların kimlik belgesi aslı ve fotokopisi
Anne veya babalara ait SGK kayıt belgesi
Yeni doğan çocuklara ait fotoğrafı doğum belgesi
SGK süt parası başvuru formu
Yukarıda belirti edilen evrakların hazırlanmasının sonrasında, rastgele bir Sosyal Emniyet Kurumu müdürlüğü üzerinden süt parası başvuruı gerçekleştirilmektedir. E-devlet ve SGK fotoğrafı web siteleri kullanılarak gerçekleştirilecek olan çevrimiçi süt parası başvuru prosedürlerinde, süt parası başvuru evrakları posta yoluyla veya elden olacak biçimde SGK müdürlüğüne teslim edilmelidir.

SGK Emzirme Ödeneği Başvurusu Nasıl Yapılır, Gerekli İşlemler Nelerdir?
Süt parası başvuru prosedürleri amacı ile Sosyal Emniyet Kurumuna gidilmesi veya çevrimiçi şekilde başvuru yapılması gerekiyor. Online başvurular amacı ile e-devlet sistemi veya Sosyal Emniyet Kurumu fotoğrafı web sitesi kullanılmalıdır. SGK süt parası başvuruı amacı ile yapılması gerekli olan prosedürler, alçakta sıralı şekilde ele alınmıştır:

Süt parası başvuruı nasıl yapılır ?

Sosyal Emniyet Kurumu üzerinden bizzat başvuru hayata geçirmek amacı ile SGK müdürlüklerinden rastgele birine gidilmesi yeterli olacaktır. SGK il veya ilçe müdürlüklerine gidildikten sonra, lüzumlu evraklar kuruma teslim edilmeli ve süt parası süt parası başvuru formu doldurulmalıdır.

Sosyal Emniyet Kurumu müdürlükleri üzerinden başvuru yapılmasının sonrasında, süt parası başvuruı sisteme işlenmekte ve şahıslar adına ödenekler hazırlanmaktadır.

SGK müdürlükleri üzerinden yapılmak dilenen süt parası başvuruları, sigortalı olan anne veya babalar doğrultusundan bizzat gerçekleştirilmelidir.

Online şekilde süt parası başvuruı hayata geçirmek isteyen şahıslar, e-devlet sistemini kullanmalıdır. SGK süt parası başvuruı amacı ile e-devlet üzerinden yapılması gerekli olan prosedürler, alçakta sıralı şekilde belirtilmiştir:

E-devlet fotoğrafı web sitesi açıldıktan sonra, sistem girişi amacı ile T.C. Kimlik numarası ve e-devlet parmuhtemel kullanılmalıdır.

E-devlet girişi gerçekleştirdikten sonra, en temel sayfada yer alan "E-Hizmetler" seksiyonuna tıklanmalıdır.

E-hizmetler sayfası üzerinden, "Sosyal Emniyet Kurumu" opsiyonuna tıklanması ve açılan ekran üzerinden, "Süt Parası" opsiyonuna tıklanması, prosedürler amacı ile yeterli olacaktır.

SGK süt parası başvuru prosedürlerinin yapılmasının sonrasında, süt parası ödenekleri amacı ile araştırmalar gerçekleştirilmekte ve ödenekler fertlerin hesabına yatırılmaktadır.

Süt Parası Başvurusu

Süt parası başvuruında dilenen evrakların, çevrimiçi başvurunun sonrasında Sosyal Emniyet Kurumuna teslim edilmesi gerekir. SGK'ya gönderilecek posta yoluyla, evraklar prosedüre alınır ve başvurular fotoğrafı duruma getirilir.

SGK Süt Parası Ödeneği Ne Zaman Yatırılır, Ödemeler Nereden Yapılır?
Emzirme ödeneğinin yatırılması amacı ile ortalama 1 aylık prosedür sürecinin geçmesi beklenmelidir. SGK süt parası ödenekleri amacı ile tespit edilen başvuru prosedürlerinin sonrasında, ayın 8'i ve 14'ü arasında süt parası ödenekleri hesaplara yatırılmaktadır. SGK süt parası ödeneği, fertlerin belirttiği banka hesabına yatırılmakta veya PTT üzerinden şahıslar adına açılan hesaplara gönderilmektedir.

Tek seferlik olacak biçimde oluşturulan süt parası ödenekleri, beş yıl amacı ilede alınmak zorundadır. Hesaplara yatırılan süt parası ödeneğinin çekilmemesi halinde, Sosyal Emniyet Kurumu ödeneği geri çeker ve fertlerin süt parası ödeneği alma hakkı ortadan kalkar.

Doğum Yardımı Ödeneği Nedir, Kimler Doğum Yardımı Alabilir?
Doğum yardımı parası, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bütün bayanlar adına yatırılmaktadır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında vermiş olduğu doğum yardımı parası, Sosyal Yardımlaşma Vakfı doğrultusundan kullanıma açılmaktadır. T.C. Vatandaşı olan her kadın, doğan çocukları adına 1 defaya mahsus olacak biçimde süt parası ödeneği kullen temelbilir.

Her çocuk amacı ile bir defa vermiş olduğu doğum yardımı ödeneği, doğum parası ve süt parası alan bayanların tüketimine açılmıştır. Doğum yardımı ödeneği amacı ile parasal gelir öneme alınmamakta ve fertlerin SGK kaydının olup olmaması incelenmemektedir. Sigortalı veya sigortasız olan her kadının kullen temelbileceği yardım türü olan doğum yardımı ödeneği, sadece bayanlar adına yatırılmaktadır.

Doğum Yardımı Ödeneği Ne Kadardır?
Doğum yardımı tutarı, çocuk başına değişiklık göstermektedir. Her çocuk amacı ile artış gösteren doğum yardımı ödeneğinin tutarları, alçakta sıralı şekilde belirtilmiştir:

İlk çocuk adına vermiş olduğu doğum yardımı ödeneğinin tutarı, 300 TL olarak belirlenmiştir.

İkinci çocuk amacı ile vermiş olduğu doğum yardımı ödeneğinin tutarı, 400 TL olarak belirlenmiştir.

Üçüncü çocuk ve üzeri amacı ile oluşturulan doğum yardımı ödeneği, 600 TL olarak hesaplanmıştır.

İkili doğumlarda, birinci çocuk amacı ile 300 TL, ikinci çocuk amacı ile 400 TL olmak üzere, toplamda 700 TL değerinde doğum yardımı ödeneği yapılmaktadır.

Sadece 5 yaşından ufak olan çocuklar, doğum yardımı ödeneği hesaplamasına dahil edilmektedir. 5 yaşından büyük olan çocuklar hesaplamaveyahil edilmediğinden, 2016 seneından sonra doğan çocuklar birinci çocuk olarak değerlendirilmektedir.

Doğum Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir, Hangi Evraklar Talep Edilir?
Doğum yardımı başvuru şartları ve başvuru yapacak şahıslarda aren temeln nitelikler, alçakta sıralanmıştır:

Doğum yardımı ödeneği, sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bayanlar adına verilmektedir. Erkeklerin doğum yardımı ödeneğinden yararlanması söz hususu değildir.

Kişilerin doğum yardımı ödeneği alabilmesi amacı ile 5 yaşına girmemiş çocuklarının bulunması gerekir.

Doğan çocukların hayatını devam ettirmesi ve ölü doğum gerçekleşmemesi, doğum yardımı ödeneği amacı ile aren temeln esas koşullar arasındadır.

Annelerin doğum yardımı ödeneğinden faydalen temelbilmesi amacı ile 18 yaşından büyük olması gerekir. 18 yaşından ufak olan fertlerin doğumlarında, doğum yardımı ödeneği yardımı yapılmamaktadır.
Bebeklerin ödenek kapsamında değerlendirilmesi amacı ile fotoğrafı geçerliliği tespit edilen doğum raporuna sahip olunması gerekir.

Bebekler adına, kimlik belgesinin çıkarılması gerekir. Kimlik belgesi olmadan, doğum yardımı ödeneği başvuruları gerçekleştirilemez.

Anne ve babanın fotoğrafı nikahlı olması, doğum yardımı ödeneği amacı ile aren temeln esas koşullar arasındadır. Resmi nikah olmadan dünyaya gelen çiftler, doğum yardımı ödeneğinden faydalen temelmazlar. Her bebek amacı ile 1 defa ödenen doğum yardımı ödeneği, 5 yaşını prosedüriş çocuklar adına yatırılmamaktadır.

Doğum Yardımı Başvurusu ve Başvuru Sorgulaması Nasıl Yapılır?
Doğum yardımı başvuru prosedürleri amacı ile e-devlet sistemi kullanılıyor:

E-devlet sistemine erişim sağlamak amacı ile turkiye.Gov.Tr adresinin kullanılması gerekir.

E-devlet en temel sayfasında yer alan "Giriş Yap" opsiyonuna tıklandıktan sonra, T.C. Kimlik numarası ve e-devlet parmuhtemel doğrulanmalıdır.

Sistem girişinin sonrasında, e-hizmetler seksiyonuna "Doğum Yardımı" makalelmalı ve çıkan sayfa üzerinden, doğum yardımı ödeneği başvuru ekranına erişilmelidir.

Doğum yardımı ödeneği başvuru ekranında belirti edilen bulgular doldurulduktan sonra, kurum doğrultusundan başvurular kabul edilir ve ödenekler hazırlanır.

Doğum yardımı ödeneği başvuru sorgulaması amacı ile de aynı sayfa üzerinden prosedür yapılması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.