1. HABERLER

  2. Halkbank’tan müjde! Kontrollü normalleşme sürecinde faizsiz 30, 50 ve 100 bin TL kredi verilecek…
Halkbank’tan müjde! Kontrollü normalleşme sürecinde faizsiz 30, 50 ve 100 bin TL kredi verilecek…

Halkbank’tan müjde! Kontrollü normalleşme sürecinde faizsiz 30, 50 ve 100 bin TL kredi verilecek…

Kamu bankalarının başında gelen Halkbank kontrollü normalleşme süreçleri içerisinde kesenin ağzını açmayı başardı. Tüm dünya olarak korona virüs salgını ile mücadele vermeye devam edilirken vatandaşlar maddi anlamda zorluk çekmeye başladı.

A+A-

Yavaş yavaş olarak geçilen normalleşme süreçleri içerisinde Halkbank vatandaşlara destek olmak için faizsiz bir şekilde kredi imkanları sunacağını açıkladı. Yüzde 0 faiz oranı ile sunulacak kredinin tüm detayları vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Kaybolmaya yüz tutan mesleklerde faizsiz kredi…

Halkbank tarafından başlatılan kredi desteği genel olarak kayıp olmak ile yüz yüze olan meslekler için geçerli olacak. Faizsiz bir şekilde sunulacak olan kredi destekleri 193 sayılı gelir vergisi kanunu 9. Maddesinde yer alan duruma göre geleneksel, kültürel ve sanatsal değerleri olan fakat artık kayıp olmak üzere olan meslek kolları için verilecek. Bundan faaliyetlerine devam eden ve esnaf vergi muafiyet belgesi olan mesleklerin kullanma hakları yer alacak.

Ustalık belgesi olan esnaflara yeni iş yerlerine kredi imkanı…

Meslek eğitim kanuna bakılacak olduğu zaman ustalık belgesi olan vatandaşlar için 0 faizli kredi destekleri verilecek. Kredi başvuru süreçleri geldiği andan en az bir yıl öncesine kadar ustalık belgesi olan vatandaşlara başvuru hakları verilecek. fakat alınan ustalık belgesi ile açılacak olan iş yerinin de biri biri ile aynı meslek olması gerekir. son bir yıl içerisinde kişilerin kendi adına işletme kurmuş olduğunu belgelemeyi başaran yeni esnaflar da yüzde 100 olarak faizsiz bir şekilde sunulan kredi desteklerini alabilecekler. Başka bir yerden hibe desteği almış olan ticari faaliyetlerine son bir yıl içerisinde son veren ve vergi mükellefiyet durumları son olan vatandaşlara verilmeyecek.

Bu zorlu anlarda genç girişimci ve sanatkar olan vatandaşlar da unutulmadı KOSGEB aracılığı ile verilen hibe ile faizsiz kredi destekleri sayesinde her ne kadar ekonomik anlamda ciddi olarak zorlu süreçlerden geçiliyor olsa bile yine de sıfır faizli olarak 30 yaşından küçük genç girişimciler için destekler verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.