1. HABERLER

  2. Gece yarısı internet sitesinde verilen habere göre! Emekliye yapılacak duble zamla en düşük emekli maaşı 3.480 TL!
Gece yarısı internet sitesinde verilen habere göre! Emekliye yapılacak duble zamla en düşük emekli maaşı 3.480 TL!

Gece yarısı internet sitesinde verilen habere göre! Emekliye yapılacak duble zamla en düşük emekli maaşı 3.480 TL!

Duble zamla en az 3.480 TL! Ek ödeme dahil tüm maaşlar birer birer hesaplandı. Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisini sevindiren gelişme. Emekliler yeni senede alacağı çifte zamla rahat bir nefes alacak.

A+A-

Toplu protokol kapsamında Ocak zammıyla beraber kamu personeli ve kamu personeli emeklilerine enflasyon farkı verilecek. Yeni yıl zammının beraberinde enflasyon farkıyla kamu personeli emeklileri çifte zam alabilecek. İşte; cepleri dolduracak gelişmenin ayrıntıları!

Cepleri dolduracak gelişme! Milyonlarca emekli duble zamla yeni senede rahat bir nefes alacak. Toplu protokolyle beraber Ocak zammının ardından enflasyon farkı da devreye girecek. Bu senenin ikinci yarısı için yüzde 3'lük zam oranı belirlenmişti. Bu farkın aşılmasıyla beraber kamu personeli emeklilerine enflasyon farkı ödenecek. SSK Bağ-Kur emeklisini sevindiren gelişmenin ayrıntıları ortaya çıktı. Son 3 ayda belirlenecek enflasyon farkıyla net tablo ortaya çıkacak. Böylelikle en az maaş 3.480 TL olacak.

Milyonlarca kamu personeli ve kamu personeli emeklisine Ocak'ta çifte zam göründü. Ağustos'ta yapılan toplu protokol kapsamında Ocak zammı yüzde 5 olarak belirlenen kamu personelilar ve kamu personeli emeklilerine, ayrıca enflasyon farkı çıktı.

Temmuz-Eylül enflasyonunun yüzde 4.23 çıkmasıyla, bu senenin ikinci yarısı için belirlenen yüzde 3'lük zam oranı aşıldı, yüzde 1.23'lük fark oluştu.

Ekim, Kasım, Aralık verilerine göre enflasyon farkı artacak veya azalacak.

YÜZDE 7.21 ZAM BEKLENİYOR

Merkez Bankası'nın 2021 yılı için enflasyon tahminine göre senenin ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 5.21 olarak gerçekleşebilecek.

Bu durumda kamu personeliların ve kamu personeli emeklilerinin enflasyon farkı yüzde 2.21 olacak.

Yüzde 5'lik toplu protokol zammıyla Ocak artışı yüzde 7.21'ye ulaşacak. Halen en düşük kamu personeli emeklisi aylığı 3 000 275 lira 90 kuruş. Bu maaş şu en temel kadar gerçekleşen yüzde 6.23'lük (yüzde 5 zam+ yüzde 1.23 enflasyon farkı) oren temel göre 3.480 tl'ye çıkacak. Ocak zammı yüzde 7.21 tl'ye ulaşırsa da bu maaş 3.512 lirayı bulacak..

İşte, 2022 zamlı kamu personeli maaş tablosu...

zam.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler