1. HABERLER

  2. Gece Yarısı Emekliye Yüzde 50 zam müjdesi açıklandı! Zam tablosu netleşiyor! 
Gece Yarısı Emekliye Yüzde 50 zam müjdesi açıklandı! Zam tablosu netleşiyor! 

Gece Yarısı Emekliye Yüzde 50 zam müjdesi açıklandı! Zam tablosu netleşiyor! 

"Milyonlarca emekli dört gözle 2022 Ocak ayında yapılacak zammı bekliyor. 2022’de 2 zam, 2 bayram ikramiyesi alacak emekliler için ek iyileştirme formülleri üzerinde duruluyor.

A+A-

Asgari ücrete yapılan tarihi zam sonrası emekli ve memurların da beklentisi artmaya başladı. Sevindiren haber AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’dan geldi. Özkan, ’Zam oranı yüzde 50’ye yakın olabilir’ açıklamasında bulundu. ’İnşallah emeklilerimizle ilgili yapılacak zam da asgari ücretteki artışı da doğrulayacak. Vatandaşımızı enflasyon karşısında mağdur etmeyecek.’ sözlerini de ekledi. Aynı zamanda 3 yıllık taahhüdü dolanlar ve yeni aylık bağlananlar promosyondan yararlanacak. İşte 2022 emekli maaşı hakkında son gelişmeler!",

" Emekliye 2022'de %50 zam açıklandı! Kazanç tablosu netleşiyor! SSK SGK, Bağkur'luya iyileştirme, 2 bayram ikramiyesi, promosyon... Yeni yıla sayılı günler kala gözler Ocak'ta yapılacak zamlara çevrildi. 2022'de 2 zam, 2 bayram ikramiyesi alacak emekliler için ek iyileştirme gündeme geldi. Aynı zamanda 3 yıllık taahhüdü dolanlar ve yeni aylık bağlananlar promosyondan faydalanacak. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'dan gelen son dakika haber emeklileri sevindirdi. Özkan, 'Zam oranı yüzde 50'ye yakın olabilir' ifadelerine yer verdi. İşte 2022 SSK SGK, Bağkur'lu emekli için yeni zam oranları! 

Asgari ücretin açıklanmasının ardından milyonlarca memur ve emeklinin gözü maaşlarda yapılacak ek zamda. Onları sevindiren haber AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'dan geldi. Özkan, 'Zam oranı yüzde 50'ye yakın olabilir' dedi. 

İşte o açıklamalardan satır başları; Nasıl dün asgari ücretle ilgili vatandaşlarımıza ortaya koyduğumuz tavır karşılığını vermişse ve bunun sadece vergiyi kaldırmak suretiyle bütçemize 43 milyar TL bir maliyet getirmiş olsa da milletimiz için işçi ve işverenimiz için biz bunu istemişsek aynı düzenlemenin emeklilerimiz için de ortaya çıkacağının teminatını verelim. 

ALIM GÜCÜNÜ ARTIRACAK 

Vatandaşlarımızı bugüne kadar ne kur kumpaslarına ne faize ne de enflasyona yenik düşürmedik. Emekli maaşlarını, küresel enflasyona bağlı durum karşısında vatandaşların alım gücünü artıracak şekilde düzenleyeceğiz. 

Oran olarak orada sadece ücret artışı değil aynı zamanda hem kamusal mükellefiyetler açısından işçi ve işverenin üzerindeki yükü de almak üzere düzenleme yapmıştık. Buna yakın bir düzenleme olacağını ifade edebilirim

İnşallah emeklilerimizle ilgili yapılacak zam da asgari ücretteki artışı da doğrulayacak. Vatandaşımızı enflasyon karşısında mağdur etmeyecek. Yeni yıl yaklaşırken, emeklilerin gözü 2022 kazançlarına çevrildi. 2022'de 2 kez zam, 2 kez bayram ikramiyesi alacak emeklilere, Ocak'ta bir ek iyileştirme de gündemde. Ayrıca taahhüt süresi dolanlar ve yeni emekliler için promosyon imkanı da olacak. Emekliler, ilk kazancı Ocak'ta elde edecek. SSK ve Bağ-Kur'lulara 2021'in ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak. Memur emeklilerine ise yüzde 5 zam ve 2021'in ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 3'ü aşan kısmı kadar fark verilecek. Ocak'ta ayrıca emeklilere ilişkin ek iyileştirme hayata geçirilecek. Ek iyileştirmenin SSK ve Bağ- Kur'lulara yeni maaşlarıyla birlikte, memur emeklilerine ise zam farkının ödeneceği tarihte verilmesi bekleniyor. Temmuz'da ise SSK ve Bağ- Kur'lulara ilk 6 aylık enflasyon oranında zam yapılırken, memur emeklilerine yüzde 7 artış ve Ocak-Haziran'da TÜFE yüzde 5'i aşarsa fark yansıtılacak. 

İKRAMİYE TARİHİ BELLİ 

Ramazan Bayramı 2-4 Mayıs'a denk geliyor. 1 Mayıs Pazar günü de Arefe. Buna göre Ramazan Bayramı ikramiyesinin 25-29 Nisan arasında ödenmesi bekleniyor. Kurban Bayramı da 9-12 Temmuz'a denk geliyor. Bu çerçevede Kurban Bayramı ikramiyesinin 1-8 Temmuz'da ödeneceği tahmin ediliyor. 

OCAK'TA İKİ ZAM BİRDEN 3 OCAK: 

Zam oranları belli olacak 

İLK İKRAMİYE NİSAN'DA 1-5 TEMMUZ: 

Memur emeklilerine maaş, ay içinde zam farkı 18-26 TEMMUZ: SSK emeklilerine zamlı maaş 25-28 TEMMUZ: Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş PROMOSYON",

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.