1. HABERLER

  2. EYT’de Son Dakika Gelişmesi… EYT Değil EPT İle Yüzbinlerce Kişi Erken Emekli Olabilecek!
EYT’de Son Dakika Gelişmesi… EYT Değil EPT İle Yüzbinlerce Kişi Erken Emekli Olabilecek!

EYT’de Son Dakika Gelişmesi… EYT Değil EPT İle Yüzbinlerce Kişi Erken Emekli Olabilecek!

Beklenen açıklama farklı bir şekilde yapıldı. Yüz binlerce kişiye erken emekli edecek. O sistem açıklandı. Vatandaşa büyük fırsat sunulduğu borç yapılandırma başvuruları sonuçlandı. Toplam 7.7 milyon vatandaş 110 milyar liraya yakın borcu yapılandırdı ve

A+A-

Emekli olabilmek için milyonlarca insan harekete geçti. 4.1 milyar TL tahsilat yapıldı. Yapılandırma başvurusu yapan vatandaşlar ilk taksit ödemesinin Şubat ayı sonuna kadar yapabilecekler yapılandırma borcunun ilk takvimi ödeyenlerin oranında olacak. Ek taksitle borcunun hepsini ödeyemeyen vatandaşlar 2 taksit ödemesinde 31 Mart tarihine kadar yapabilecek. İşte emekli olmak isteyen vatandaşların maaşı ile ilgili merak edilenler ve son dakika haberleri…

Emeklilik pek çok vatandaşın hayali SGK emeklilik için yapılandırma yöntemine sağladı. Kredi ile emeklilik kapsamında bankalarla anlaşan SGK vatandaşların rahat bir şekilde borçlarını ödeyerek hatta faizsiz ödeme yaparak kazançlı bir şekilde emekliliği hak etmesini sağladı. Yapılandırılan sigorta prim borçları peşin ödeme tarihinin son günü için 31 Mart'a kadar süre tanındı. Aylık yüzde 1.60 faiz oranı belirlendi. 36 ay vade imkanı sağlandı. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi üzerinden ödemeler yapılabilmekte e-devlet sistemi üzerinden de ödemelerin yapılması vergi dairesine gitmeye gerek kalmadan gerçekleştirilebilmektedir. Birde kredi kartı veya banka kartı interaktif vergi dairesi üzerinden anlaşmalı bankalar aracılığıyla da ödemeler yapılabilmekteydi.

7.000.000 Başvuru Yapıldı!

Maliye Bakanı Lütfi Elvan açıkladı ve 7.679.000 kişinin başvuru oluşturduğunu söyledi. 110 milyarlık alacak için yapılandırma kararı verildi. Şu anda 4.1 milyar lira tahsilatı gerçekleşti. Bazı vatandaşların sonuçları ise başvurularının kayda girmesinin ardından netlik kazanacak. Vergi dairelerinde yapılan başvurular ve borçları yapılandırılan mükellefler ilk taksitlerini peşin olarak ödeyecekler. En geç 1 Mart pazartesi gününe kadar ödemelerin yapılması gerekiyor.

İlk 2 Taksit Büyük Önem Taşıyor!

Borcunu yapılandıran vatandaşlar için ilk 2 taksit büyük önem taşıyor. Kredi kartı banka kartı vergi dairesinin interaktif yöntemleri ya da anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödemeler gerçekleştirilebilecek. Yapılandırma taksit ödemeleri 31 Mart tarihine kadar gerçekleştirilecek. Yapılandırma akdinin bozulmaması için ilk 2 taksit muhakkak düzenli yatırılmalı.

Kredi ile emeklilik imkanı oluşturuldu ve vatandaşlara büyük rahatlık sağlandı. Bağ-kur'luya da mart ayında Bağ-Kur primlerini yapılandırma veya ihya kolaylığı uygulanacak. 5 puanlık indirimden yararlanma hakkı sağlanacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.