1. HABERLER

  2. Erken emeklilikte çok önemli Gelişme! Geri çekiliyor Ayrıntılar haberimizde...
Erken emeklilikte çok önemli Gelişme! Geri çekiliyor Ayrıntılar haberimizde...

Erken emeklilikte çok önemli Gelişme! Geri çekiliyor Ayrıntılar haberimizde...

Vatandaşlar erken emeklilikle ilgili yeni gelişmeleri ilgi ile takip ederken erken emekli olma yolları da sık olarak araştırılıyor. Emekli olmak için gün sayan yurttaşları ilgilendiren bir çok ayrıntı bulunuyor.

A+A-

Vatandaşlar erken emeklilikle ilgili yeni gelişmeleri ilgi ile takip ederken erken emekli olma yolları da sık olarak araştırılıyor. Emekli olmak için gün sayan yurttaşları ilgilendiren bir çok ayrıntı bulunuyor. Özellikle emekli olmak için yapılan hesaplamalarda çok sayıda farklı kriter bulunurken, kimi ayrıntılar çoğu kişi tarafından bilinmiyor.

İşte erken emekli olabilmek için muhakkak bilinmesi gerekli olan önemli ayrıntı...

Emekli olmak için gün sayan ve çeşitli araştırmalar yapan yurttaşları ilgilendiren bir çok ayrıntı bulunmakta. Bu detaylar arasında tarih farklılığı da bulunuyor.
Belirli bir tarih sonrası sigortalı olan kişilerle bu tarih bundan önce sigortalı olan kişiler arasında farklı emeklilik hesaplamaları bulunuyor.

ERKEN EMEKLİLİK İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DETAY!

Erken emeklilik ile alakalı ayrıntılar yurttaşlar tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Kanunlara göre emekli olabilmek için yaş, yıl ve prim koşullarının tümünün aynı anda yerine gelmesi gerekmekte.

9 EYLÜL 1999 ÖNCESİ VE SONRASI FARKLILIK GÖSTERİYOR

İşe ilk girmiş olduğunuz yani ilk sigorta primlerinizin yatırıldığı tarihe göre de ne zaman emekli olacağınız belirlenmekte. Burada önemli ayrıntılar birisi olarak, 9 Eylül 1999 tarihi bundan önce sigortalı şekilde çalışmaya başlayan kişiler ile sonrasında çalışanlar arasında bir hayli farklı emeklilik hesaplamaları bulunmakta.

BORÇLANMA YÖNTEMİ İLE ERKEN EMEKLİLİK

Emekli olmak için gerekmekte olan şartlardan prim şartını çalışarak ya da kendiniz her ay ödeyerek tamamlayabiliyorsunuz. Yine uygulanmakta olan bir başka yöntem ise borçlanma yöntemi olarak biliniyor.

Buna göre belli günleri satın alarak kullanabiliyorsunuz. Bu kullanabileceğiniz özel sürelerden bir tanesi de askerlik olmakta. Askerlik günleri erkeklere hem prim günü kazandırmakta hem de erken emekli olmalarına imkan sağlamakta.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler