1. HABERLER

  2. Erken Emeklilik Müjdesi Geldi! 55 Yaşında Emekli Olabilirsiniz!
Erken Emeklilik Müjdesi Geldi! 55 Yaşında Emekli Olabilirsiniz!

Erken Emeklilik Müjdesi Geldi! 55 Yaşında Emekli Olabilirsiniz!

Binlerce hatta milyonlarca kişinin aklındaki sorular yanıtlandı. Erken emeklilik konusunda pek çok kişi bu detayları bilmiyor. SGK bazı özel durumlarda emeklilik imkanı sağlıyor. Sağlık sorunları olan vatandaşlara erken emeklilik müjdesi verildi.

A+A-

İşte konuya ilişkin merak edilenler ve detaylar…

Vatandaşa büyük kolaylık sağlandı. Erken emeklilik müjdesi geldi. Milyonlarca kişinin merak ettiği bu konuda SGK yeni gerçekleştirmiş olduğu düzenlemelerle erken emeklilik sağlıyor. Erken emeklilik fırsatı oluşacak o yöntemler açıklandı. İşte, erken emekliliği sağlayan önemli gelişmeler ve konuya ilişkin son dakika haberleri…

SGK bazı durumlar için erken emeklilik imkanı tanıyor. Bunlardan biri de hangi durumlarda çalışanların emekli olabileceği konusu oluyor. Sorulan sorular karşısında vatandaş kendine uygun cevapları arıyor. Erken emeklilik sağlanması için hangi şartları taşıyor olmak gerekmektedir. İşte SGK'dan erken emeklilik sağlayan hastalıklar ve emeklilik şartları…

Bazı Hastalıklar Erken Emekli Ediyor!

Erken yaşlanan çalışan vatandaşlar erken emeklilik hakkı elde edebiliyorlar. İşçi statüsünde yani 4A kapsamında olan vatandaşlar da bu haktan yararlanabiliyor. Erken yaşlanmak bir sağlık problemidir ve sağlık sorunu olduğu için de algı, bellek, dikkat eksikliği, soyutlama gibi işlevlerin yitirilmesi, bilişsel faaliyetlerin kısıtlanması, psikolojik ve fizyolojik yaşlanma durumunun tespit edilmesi halinde SGK erken emeklilik imkanı sağlıyor.

SGK'dan erken emeklilik şansı elde edenler 55 yaşında emekli olabiliyor. Psikiyatri ya da nörolojik rahatsızlıklar, iç hastalıkları, kardiyoloji gibi problemler nedeniyle düzenlenen sağlık kurulu raporunun uygun olması halinde sağlık kurulu tarafından emeklilik sağlanıyor. 55 yaşını doldurmak ve en az 5400 prim günü olmak şartı ile erken emeklilik mümkün oluyor.

Çalışanın kendi sağlığı yerinde olsa bile engelli çocuğu olması durumunda kadınlar erken emeklilik hakkından yararlanabiliyor. Bunun için de prim ödeme gün sayılarının dörtte biri ödenen prim ödeme gün sayısına ekleniyor. Ağır engelli olan çocukların prim ödeme gün sayılarının dörtte biri emeklilik yaş hakkından indiriliyor.

Çalışma Gücünde Kayıp Yaşamak Erken Emekli Ediyor!

Erken emekliliği sağlamak için bazı şartları sahip olmak gerekiyor. Bu şartlardan biri 2008 yılının Ekim ayından önce sigortalı olmak ve işe başlamadan önce çalışma gücünün en az üçte ikisini ya da iş kazası veya meslek hastalığı nedeniyle yüzde 60'ını kaybetmektir. 15 yıldır sigortalı olmak ve en az 3600 prim günü ödemesini yapmış olmak emekliliği sağlayan etkenler arasında yer almaktadır.

İkinci şart ise iş gücünün %60 oranında kayba uğraması ve en az 15 yıldır sigortalı olup 3600 günü doldurmaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.