1. HABERLER

  2. Erken emekli olmak isteyenler bugün başvuru yapın anında emekli olun! SGK malulen emekli olma şartları nelerdir? Kimler SGK'ya başvuru yaparak malulen emekli olabilir?
Erken emekli olmak isteyenler bugün başvuru yapın anında emekli olun! SGK malulen emekli olma şartları nelerdir? Kimler SGK'ya başvuru yaparak malulen emekli olabilir?

Erken emekli olmak isteyenler bugün başvuru yapın anında emekli olun! SGK malulen emekli olma şartları nelerdir? Kimler SGK'ya başvuru yaparak malulen emekli olabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte malulen emekli olma koşulları ile ilgili bilgiler verildi. Bu şartları taşıyan herkes kısa süre içerisinde emekli olabilecek. Sgk'ya başvuru yaparak malulen emekli olunabiliyor.

A+A-

Günümüzde milyonlarca insan çeşitli sektörlerde çalışarak emekli olma hayali kuruyor.  Vatandaşlar şimdi SGK malulen emekli olma şartlarını araştırıyor. Başvurular nereye yapılıyor malulen emekli olma şartları nelerdir diye merak ediyorsanız yazımız içeriğini takip edebilirsiniz. Çeşitli sağlık sorunları yaşıyor ve sigortalı olarak çalışıyorsanız malulen emekli olabilirsiniz. Malulen emekli olma koşulları hakkında bilgi almak istiyorsanız yazımızı inceleyebilirsiniz.

Emekli Olma Hayalleri Kuranlar İçin Güzel Haber

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamalarda belirtilen koşulları taşıyan çalışanlar malulen emekli olabilecekler. Malulen emekli olabilmek için yüzdelik dilimde çalışamaz raporu olması gerekiyor. Sgk'ya bir dilekçe ile başvuru yapılarak malulen emekli olabilmek için hak kazanılıyor. Başvurudan sonra çalışanlar bir hastaneye sevk edilerek gerekli işlemler yapılıyor. Toplamda yüzde 60 oranında çalışamaz raporu alındığında ise malul olarak karar veriliyor.

Ancak bununla birlikte malulen emekli olabilmek için belirtilen prim gününü doldurmuş olmak gerekiyor. Bu koşul ve şartları taşıyan ve aynı zamanda çeşitli sağlık sorunları yaşayan çalışanlara malulen emekli olma hakkı da tanınmış oluyor. Başvurular şahsen ve bir dilekçe ile beyan ediliyor. Malulen emekli olma koşulları bu şekilde açıklanıyor.

Sgk'dan Malulen Emeklilik Koşulları

Sosyal Güvenlik Kurumu hastalık nedeniyle çalışamayan bireyler için malulen emekli olma şansı sunuyor. Ancak bunun için hastanelerden alınan çalışamaz raporu gerekli oluyor. Toplamda yüzde 60 oranında çalışamaz raporu alanlar ve belirtilen prim gününü tamamlanmış olanlar bı haktan faydalanabiliyor.

En yakın Sgk müdürlüğüne bir dilekçe ile malulen emekli olmak için başvuru yapılıyor. Yapılan bu başvurular ise e- devlet sistemi üzerinden takip ediliyor. Kurumda bir heyet oluşturuluyor ve kişi hakkında malul olma kararı alınıyor. İş göremez durumda olan çalışanlar sunulan bu imkândan faydalanabiliyor. Ancak malulen emekli olma durumlarında prim günü eksik olanlar ne yazık ki bu durumdan faydalanamıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.