1. HABERLER

  2. Emekliye Ek Zam Müjdesi Geldi! Her Ay Yüzde 10 Ödeme Yapılacak! Bağ-Kur Ve SSK Emeklisinin Maaşı Kaç TL Olacak?
Emekliye Ek Zam Müjdesi Geldi! Her Ay Yüzde 10 Ödeme Yapılacak! Bağ-Kur Ve SSK Emeklisinin Maaşı Kaç TL Olacak?

Emekliye Ek Zam Müjdesi Geldi! Her Ay Yüzde 10 Ödeme Yapılacak! Bağ-Kur Ve SSK Emeklisinin Maaşı Kaç TL Olacak?

Emeklilere verilecek ek ödemelerde artış meydana gelecek. Türkiye Emekliler Derneği maaşlara yüzde 4'ün yerine % 10 ek ödeme yapılmasını talep etti. Peki, bu talep hayata geçerse Bağ-Kur ve SSK’lı maaşlarında artış kaç TL olacak?

A+A-

Emeklilere verilecek ek ödemelerde artış meydana gelecek. Türkiye Emekliler Derneği maaşlara yüzde 4'ün yerine % 10 ek ödeme yapılmasını talep etti. Peki, bu talep hayata geçerse Bağ-Kur ve SSK’lı maaşlarında artış kaç TL olacak? Ek ödemelere ilişkin detaylar ve gelişmeler…

Emekli vatandaşlara gerçekleştirilen maaş düzenlemeleri ile yılda 2 defa bayram ikramiyesi veriliyor ve 3 kez de banka promosyonu ile ek aylık kazançlarına ekleniyor. Vergi iadesi yerine ödenmekte olan ek ödemeler maaşın yüzde 4 ile 5 oranında yapılıyor. Maaşı 1554 TL olan bir emekli %5 oranında ek ödeme alırken, maaşı bu rakamın üzerinde olanlar % 4 oranında ek ödeme alabiliyor. İşte emeklinin bu oranlar üzerinden almış oldukları maaşlar ve ek ödemeler de merak edilen tüm konulara ilişkin son dakika haberleri…

Emekli vatandaşlar için verilen ek ödemenin miktarının yetersiz olduğu konuşuluyor ve Türkiye Emekliler Derneği taleplerini dile getiriyor. Türkiye Emekliler Derneği’nin %10 oranında olmasını istediği ek ödeme en yüksek 690 TL olarak ödeniyor. Bu talep hayata geçtiği takdirde vatandaşın eline geçecek ek ödeme miktarında da büyük bir artış meydana gelecek. Emekliler maaşlarını yüzde dördü yerine yüzde onu kadar ek ödeme alabilecekler. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ödenen ek ödemenin oranı %10 olduğu takdirde 414,51 TL'lik bir artış söz konusu olacak.

6.908 TL 35 kuruş alan ve en yüksek emekli maaşı alan vatandaşlar 276,33 TL yerine 691,84 TL ek ödeme kazanacak. Çalışan vatandaşlar ise en az 268 TL ek ödeme verilmesine karar verildi. Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Ergün Vergi iadesi yerine getirilen ek ödeme sisteminin çalışanlar için uygulamasının gerektiğini hatırlattı ve bekar bir çalışan bu yıl 268 TL AGİ alacak. Emeklilere ek ödemelerinde ise ortalama 90 TL ödeme yapılması gerçekleştirilecek. Bu tutarın günümüzde hiçbir cazibesinin kalmadığı açıklandı ve yüzde on oran elde edilmesi talep ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.