1. HABERLER

  2. Emeklilere müjde! Yüksek maaşlar geliyor! Şartlar belli oldu…
Emeklilere müjde! Yüksek maaşlar geliyor! Şartlar belli oldu…

Emeklilere müjde! Yüksek maaşlar geliyor! Şartlar belli oldu…

Emekliler için yüksek maaş için hangi şartların istendiği açıklandı. O şartlar tek tek açıklandı. Çift emekli maaşı alınabilir mi alınamayacak mı gibi soruların yanıtları bulundu. Emekli başvuruları sırasında nelere dikkat etmek gerekir ya da ek ödemeler

A+A-

Emekli maaşları nasıl artar?

Emekli tarihinin ne zaman olacağı işe giriş tarihi ile yaş faktörleri belli ediyor. Ne kadar maaş alacaklarını ise kişiler kendileri belirliyor. Tabi ki bu süreçlerde belirli noktalara dikkat etmesi gerekir. Burada en önemli nokta ise brüt maaş ödemeleri olacak. Bu noktada;

  1. Kişilerin emeklilik planı yapması için son dakikaya bırakmak yerine en kötü imkanı olan kişilerin 8 – 10 yıl öncesinden planlamalara başlaması ve alacakları maaşları arttırmak için adımlarına başlamaları gerekir.
  2. Çok çalışmak ya da daha fazla gün sahibi olmak önemli değil. Kişilerin brüt maaşlarını ne kadar yüksek olursa prime esas kazançların artması maaşların artmasına yardımcı olacak.
  3. İmkanı olan kişilerin birden fazla alanda sigortalı olarak çalışmasına devam etmesi gerekir. Bir ayda 30 gün prim ödemesinin yapılması maaşların artmasına yardımcı olur.
  4. Kişiler hangi kurumlarda emekli olurlarsa olsunlar emeklilikler son 3,5 yıllık süreçte 1261 gün olarak SSK şartlarından hesaplanması yapılacak.
  5. Bağkur yerine SSK ile emekli olmak kişilerin daha avantajlı olmasına yardımcı olacak.
  6. Emeklilik başvuruları yapılacak olduğu süreçlerde Tahsis formuna bakmak ile yükümlü kişi hanesinde eş ya da çocuk gibi yakınları eklemek gerekir.
  7. Aylık kazançların maaşları belirleme konusunda en önemli etken olduklarını unutmamak gerekir. Asgari ücretten gösterilmesine razı olmak yerine brüt maaşların daha yüksek olmasına özen göstermek gerekir.

Bir yandan da düzenli nakit ödemeleri olan kişilerin ikramiyeden prime, kira yardımı gibi alanlara kadar bunların da brüt kazançlara etkilenmesi maaşların artması konusunda etkili olacaktır.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.