1. HABERLER

  2. Emekli Memur Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 950 TL zam az önce yapıldı açıklandı...
Emekli Memur Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 950 TL zam az önce yapıldı açıklandı...

Emekli Memur Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 950 TL zam az önce yapıldı açıklandı...

950 TL zam az önce açıklandı! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor, maaşlar Eylül’den itibaren değişecek! Milyonlarca kamu personeli ve kamu personeli emeklisini yakından ilgilendiren son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Maaşlara 950 TL zam gündemde.

A+A-

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor, maaşlar Eylül’den itibaren değişecek! Milyonlarca kamu personeli ve kamu personeli emeklisini yakından ilgilendiren son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Maaşlara 950 TL zam gündemde. Bu değişiklikle beraber emekli ikramiyeleri ve kamu personeli emeklisi maaşları da değişecek. İşte kamu personeli zam görüşmelerinden son dakika haberleri…

Milyonlarca kamu personeli ve kamu personeli emeklisinin merakla beklediği zam görüşmeleri devam ederken yeni son dakika haberleri de geliyor. Gelen bilgilere göre kamu personeliların maaşında 950 TL artış olacak. Memur emeklisi ikramiyelerinde ise binlerce lira artış olması bekleniyor. Yapılan görüşmelerin bu kararlarla sona ermesi halinde hem maaşlar hem de ikramiyeler değişecek. Memur maaşları son dakika gelişmeleri haberimizde…

EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİNDE SONA GELİNDİ

Milyonlarca kamu personeli ve emeklinin çok büyük bir heyecan ile beklediği ek gösterge düzenlemesinde artık sona gelindi. Hemşire, öğretmen, polis ve din görevlilerinin maaşı ek gösterge ile beraber hemen hemen ikiye katlanacak. Bunun yanında emekli aylıklarında ve ikramiyelerinde de önemli bir artış yaşanacak.

BEKLENEN HABER NİHAYET GELDİ

3600 ek gösterge uzun süredir kamu personeli ve kamu personeli emeklileri tarafından çok büyük bir heyecan ile bekleniyordu. Milyonlarca kamu personeliun maaşını, emekli ikramiyesini ve emekli maaşını etkileyecek olan gösterge ilk defa mutabakat metninde yer aldı. Yani kamu personeliların toplu sözleşme görüşmeleri sırasında 3600 ek gösterge ilk defa yazılı vaade dönüştü. Bundan sonrası ise meclise kaldı. Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergesinin 2200’den 3600’e yükseltilmesi meclis açıldıktan sonra yapılacak oylama ile karara bağlanacak. Bu artışın yaşanması halinde bazı meslek gruplarının emekli ikramiyeleri direk olarak 34 bin lira artacak.

MAAŞLARA 950 TL ZAM GELECEK

3600 ek gösterge yalnızca emekli ikramiyelerini etkilemekle kalmayacak. Ek göstergenin kabul edilmesi halinde şu an için 4300 lira maaş alan polis ve öğretmenlerin maaşına 950 lira zam gelecek ve aylık 5250 TL almaya başlayacaklar. Ek gösterge cetveli yenilecek ve pek çok personel çok daha iyi maaşlar almaya başlayacak.

BUGÜN GÖRÜŞME SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

Diğer yandan kamu personeli ve kamu personeli emeklilerinin önümüzdeki yıl alacakları zam oranlarının belirlenmesi için devam etmekte olan toplu sözleşme görüşmeleri bugün sona eriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında yapılan müzakerelerin sonucu bugün açıklanacak. Görüşmeler 2 Ağustos tarihinde bakanlıkta başlamıştı.

Memur ve emeklilerin 2022 ve 2023'teki maaşları ve sosyal hakları bu görüşmelerin neticesinde netleşecek. Hükümet yeni zam tekliflerini bugün sunacak ve anlaşma olması durumunda maaşlar bu teklif üzerinden zamlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum