1. HABERLER

  2. Emekli maaşlarında yeni bir gelişme oldu! En düşük emekli aylığı 2 bin 760 TL olacak! SGK, SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ne kadar oldu?
Emekli maaşlarında yeni bir gelişme oldu! En düşük emekli aylığı 2 bin 760 TL olacak! SGK, SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ne kadar oldu?

Emekli maaşlarında yeni bir gelişme oldu! En düşük emekli aylığı 2 bin 760 TL olacak! SGK, SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ne kadar oldu?

Senede 2 kez değişiklik yaşanan emekli maaşları için gözler enflasyon farkına döndü. Maaşlara yapılan zamlar ile beraber emeklilerin maaşı enflasyon karşısında korunmuş oluyor ve gelirler daha da yükkseliyor.

A+A-

Yılda iki kez değişikliğe uğrayan emekli maaşları için gözler enflasyon farkına çevrildi. Maaşlara yapılan zamlar ile beraber emeklilerin maaşı enflasyon karşısında korunmuş oluyor ve gelirler daha da artıyor. Böylelikle milyonlarca emekli vatandaş rahat bir nefes alıyor.

Enflasyon farkıyla beraber maaşların ne kadar olacağı da uzmanlar tarafından hesaplanmaya başlandı. 2022 senesinde emeklilerin maaşlarının ne kadar olacağına ilişkin tahminler de gelmeye başladı. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı üzerinden maaş alan milyonlarca emeklinin maaşında artış olacak. Bilindiği üzere enflasyon farkları maaşlara yansıtılıyor

Emekliler senede iki kez zamla rahat bir nefes alıyor. Emeklilerin maaşlarını enflasyon karşısında korumak adına yapılan zamlar ile emeklilerin gelirleri her sene daha da yükselmiş oluyor. Enflasyon oranına bağlı şekilde farklılık gösteren maaş zamları için şimdiden hesap kitap zamanı başladı. SSK, Bağ-Kur ve Emekli aylığı üzerinden maaş alan emekliler için 2000 tarihi çok kritik oluyor. İşte; emeklilerin 2022 senesinde alacağı maaşla ilgili son tahminler

Emekliler yeni yıla zamlı maaş ile başlayacak. 2021 seneninın ikinci yarısındaki enflasyon rakamına göre yapılacak zam için şimdiden tahminler yapıldı.

Bu yıl SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zammın ocak ayında da yapılması beklendi.

Memur emeklilerine ise yüzde 5 artış ve bu senenin ikinci 6 aylık döneminde enflasyonun yüzde 3'ü aşarsa aşan kısım kadar fark yansıtılacak.

2021 seneninın ikinci yarısında enflasyon rakamları için Merkez Bankası yüzde 14.1 olarak tahminde bulundu. Bu tahmin için enflasyonun yüzde 5.21'e çıkması gerekmektedir. Buna göre de SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranının yüzde 5.21 oranında olması bekleniyor.

Geçtiğimiz ay kamu personeli ve kamu personeli emeklileri için sendikalar ve hükümet masaya oturmuştu. Alınan kararların ardından her iki taraf da anlaşmaya vardı.

Memur emeklilerine 2.21 puanlık enflasyon farkı uygulaması yapılacak. Bunun yanında yüzde 5'lik toplu protokol zammı ve yüzde 2.21'lik enflasyon farkıyla kamu personeli emeklilerinin ocak ayındaki zammı yüzde 7.21'e ulaşacak.

OCAK AYINDA EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 1711 TL

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz tahminler gerçekleşirse, emekli maaşları şu şekilde olacak:

2000'den sonra emekli olan SSK'lıların maaşı 1626 TL'den 1711 TL'ye çıkacak.

2000'den önce emekli olan SSK'lıların maaşı 2624 TL'den, 2760 TL'ye yükselecek.

Esnaf ise 2350 TL olan emekli maaşı, 2472 TL'ye; çiftçiler 1867 TL'den 1964 TL'ye bir yükseliş görecek.

Esnaf ise 2350 TL olan emekli maaşı, 2472 TL'ye; çiftçiler 1867 TL'den 1964 TL'ye bir yükseliş görecek.

En düşük kamu personeli emeklisi olan 3275 TL'lik maaş ise ocak ayında 3512 TL'ye çıkacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler