1. HABERLER

  2. Dolar'a Mı Altın'a Mı Yatırım Yapılmalı? Ünlü Ekonomist Tek Tek Açıkladı...
Dolar'a Mı Altın'a Mı Yatırım Yapılmalı? Ünlü Ekonomist Tek Tek Açıkladı...

Dolar'a Mı Altın'a Mı Yatırım Yapılmalı? Ünlü Ekonomist Tek Tek Açıkladı...

Vatandaşlarımız dolar veya altın arasından, hangisine yatırım yapılması gerektiğini sürekli merak ediyor. İki meta üzerinde bulunan hareketlenmeler bir süredir durgun olmakla beraber, artık adeta tahmin edilemez duruma ulaştı.

A+A-

Ekonomik politikaları ve diğer unsurlar sebebiyle hem altın, hem dolar aşağı ve yukarı yönde oynamalar gösteriyor. Bu durum karşısında vatandaşlar, yatırımlarını hangi yönde yapması gerektiğine de karar veremiyor. Bu hususta piyasa uzmanı olan İslâm Memiş, altının ileride bulunacağı seviyeyi de açıklayarak, bir karar belirtti. İşte o haberimiz…

Günümüzde pek çok vatandaş, yatırım yapmak için uygun metalar arıyor. Burada en çok tercih meselesi olan konular ise altın ve dolar olmakta.  Bununla beraber son dönemlerde iki yatırım aracı üzerine de bir kararsızlık mevcut; zira istikrar olmaksızın yukarı ve aşağı yönde eğilim göstermekte. Bu durum, vatandaşların da tedirgin olmasına sebep oluyor. Bu hususta piyasa uzmanı olan İslâm Memiş, bir takım tahminleri belirtti.

Altın ve Dolarda Son Durum Ne?

Hatırlanacağı üzere Merkez Bankasınca alınan faiz kararı ile beraber, altın bir düşme sergilemişti. Böylece gram altında yaşanan gerileme, 200 baz puanlık faizle kısıtlandı. ONS ise 1879 Dolar seviyesinde bulunuyor. Altında ise bu rakam 458 ile 450 civarında seyrediyor. Bu hususta dolar da 7 Lira 58 kuruş.

Hangi Meta Tercih Edilmeli?

Geçtiğimiz günlerde altın ve dolar üzerine bir açıklama yapan piyasa uzmanı İslâm Memiş, altında fiyatın Ocak ile birlikte artacağını tahmin ettiğini belirtti. Ayrıca Ocak ayında gram altında, güncel fiyatların adeta aranacağını açıkladı.

Yaptığı açıklamada ONS altında 1921 Dolara dek bir artış tahmin ettiğini belirtti. Ardından da Amerika Birleşik Devletlerince teşvik paketi üzerinde, olumlu durumlar tespit ettiğini açıkladı.

Memiş, altınla ilgili yaptığı açıklamada ONS altına da değinerek; dolar mı, yoksa altın mı alınması gerektiğine dair de cümleler sarf etti. Burada piyasa uzmanı İslâm Memiş, şahsi tercihinin gram altın yönünde olduğunu ve burada 480 lira gibi bir seviye beklediği açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.