1. HABERLER

  2. Dolar yıl sonu Kaç TL olacak? Ünlü Ekonomist korkutan tahmin açıklandı...
Dolar yıl sonu Kaç TL olacak? Ünlü Ekonomist korkutan tahmin açıklandı...

Dolar yıl sonu Kaç TL olacak? Ünlü Ekonomist korkutan tahmin açıklandı...

Bir süredir sakin seyreden dolar kuru için dikkat çeken tahminler geldi. Ünlü kuruluşların yaptığı tahminler, Merkez Bankası’nın yılsonu dolar tahmininin çok ötesinde gerçekleşti.

A+A-

Yatırımlar kafa karıştıran dolar kuru hareketlerinden sonra yıl sonu dolar kuru ne olur sorusunu her yerde sorar oldu. Yıl sonu dolar ne olur sorusunu merak eden vatandaşlarımız için Credit Suisse, Standart Chartered , Commerzbank gibi dünyaca ünlü finans kuruluşları dolar kuru için yıl sonu beklentilerini derledik.

Milli Gazete'de yer alan habere göre, ABD Merkez Bankası son faiz toplantısının tutanaklarını açıklarken fed üyeleri arasında tahvil alımlarının azaltılması yönünde tam bir mutabakat sağlanmazken yıl sonu itibariyle tahvil alımlarının azaltılması sürecinin gündeme geleceği ihtimalinin oluştuğu piyasalara yansıdı. Ekonomik koşulların Fed'in hedeflerini karşılamasının ardından 2021 yılı sonlarına doğru varlık alımlarının hızının bu yıl düşürülmesi ihtimali dolar endeksinin yükselmesine neden olurken iç piyasada da dolar kuru yükseldi. Toplantı tutanaklarının açıklanmasının ardından 8.46 TL olan dolar kuru 8.54’e yükseldi.

MERAK KONUSU OLDU

Bir çok ekonomiste göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Eylül ayı ve sonrası için faiz indirimine gideceği tahmin edilirken dolar kuru bu ihtimali de fiyatlar oldu. Merkez Bankası dolar kurundaki hareketlenmenin önüne geçmek için başka ülkelerle swap yoluyla döviz alım yolunu seçerken bu bilgiler ışığında dolar kurunun nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu oldu. 

DÜNYACA ÜNLÜ BANKALARIN TAHMİNLERİ

İsviçre'de bulunan banka ve finans şirketi Credit Suisse Eylül ayının bitiminde dolar kuru beklentisinin 9.10 TL olarak belirtti. 70'ten fazla ülkede 1,200'den fazla şubesi ve satış noktası bulunan ve 1969 yılında kurulan Birleşik Krallık merkezli bir bankacılık ve finansal hizmetler şirketi olan Standart Chartered yıl sonu dolar kuru beklentisini 9 TL olarak kamuoyuna sundu. 

Merkezi Almanya'nın Frankfurt şehrinde olan Avrupa'nın en büyük emlak bankası, Deutschebank'tan sonra da en büyük ikinci banka olan Commerzbank ise yıl sonu dolar beklentisini 10 TL olarak açıkladı. Öte yandan TCMB’nin finansal ve reel sektördeki karar alıcı ve uzman kişilerin görüşlerini alarak gerçekleştirdiği Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre dolar kuru yıl sonu beklentisi 8.94 TL olarak ifade edildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.