1. HABERLER

  2. Dolar / TL kurunda son 1,5 ayın zirvesine gelindi! TL düşüşe devam edecek mi?
Dolar / TL kurunda son 1,5 ayın zirvesine gelindi! TL düşüşe devam edecek mi?

Dolar / TL kurunda son 1,5 ayın zirvesine gelindi! TL düşüşe devam edecek mi?

Döviz kuru güne yükselme ile başlarken TCMB tarafından gelen verilerin ardından yeniden düşüşe geçti.

A+A-

Çarşamba günü içerisinde 7,45 seviyesine kadar çıkarak son bir ayın zirvelerini zorlayan dolar / TL kuru gün içerisinde 7,50 TL seviyesine kadar çıkarak son bir buçuk ay içerisinde en yüksek zirvelere kadar çıkmayı başardı.

Ahlatıcı yatırım analizlerinde yer alan bilgilere göre piyasanın 7,5 üzeri kapanışları söz konusu olursa 7,53 seviyesinin test edilecek olduğunu ve TL üzerinde düşüşlerin meydana geleceğini açıkladı.

En son 18 Ocak tarihinde 7,5 TL seviyesine kadar artış gösteren dolar / TL kuru üzerinden yeniden 7,5 TL seviyesi gün içerisinde gözlendi. Son bir buçuk aylık sürç içerisinde sürekli 6,90 ila 7,49 seviyesinde hareketlerine dalgalı bir şekilde devam eden dolar / TL kuru ABD 10 yıllık tahlil faizlerinde yükselişlere gitmesinin ardından dolar da tekrar yükselmeye devam etti. TC merkez bankası tarafından açıklanan rapora göre para banka ve menkul kıymet istatistikleri ile beraber kurlar gün içerisinde artışlarını da geri aldı.

Dolar / TL ile Euro / TL paralel yükselişe devam ediyor…

Dolar / TL yeni güne düşüş ile başlamasının ardından bir önceki günde meydana gelen kapanışa göre düşük seviyelerde işlem gördü. Günün ilk bölümüne bakılacak olursa 18 Ocak tarihinden bu yana kadar ilk defa 7,50 seviyesinden işlem gören Dolar / TL kuru bir de Euro / TL kurunun 9,05e kadar çıkması ile dikkatleri çekti.

Dolar / TL kuru kısa bir süre de olsa 7,50 seviyesini test ettikten sonra yeniden gevşeme hareketleri ile beraber 7,4 seviyesine kadar gerilemelerde bulundu. Dolar ile paralel bir şekilde artış ve azalış hareketleri sergileyen Euro / TL kuru 9,05 seviyesine kadar çıktıktan sonra yeniden 8,96 seviyesine kadar gerilemeyi başardı.

DOLAR/TL ALIŞ FİYATI: 7,4278

DOLAR/TL SATIŞ FİYATI: 7,4317 olarak gün içerisinde kapanışlarını sergileyerek hareketlenmesini sağladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.