1. HABERLER

  2. Dolar Kaç TL Oldu? Doların Düşüş Trendi Sürecek Mi? İşte Dolara İlişkin Merak Edilenler…
Dolar Kaç TL Oldu? Doların Düşüş Trendi Sürecek Mi? İşte Dolara İlişkin Merak Edilenler…

Dolar Kaç TL Oldu? Doların Düşüş Trendi Sürecek Mi? İşte Dolara İlişkin Merak Edilenler…

Vatandaş tarafından dolar fiyatı sabah itibarıyla araştırılmaya başlandı. Merkez Bankası %5 enflasyon hedefi ile piyasaya net mesajlar veriyor. Gerekirse daha fazla sıkılaştırmaya gideriz açıklaması geldi.

A+A-

Vatandaş tarafından dolar fiyatı sabah itibarıyla araştırılmaya başlandı. Merkez Bankası %5 enflasyon hedefi ile piyasaya net mesajlar veriyor. Gerekirse daha fazla sıkılaştırmaya gideriz açıklaması geldi.

Dolar kuru bu açıklama ile baskılanıyor. En büyük etmen kurdaki değişiklikler oldu. Bunun yanında döviz mevzuatında Ağustos 2020 tarihi itibari ile yaşanan sert düşüşler ters dolarizasyon etkisi gösterdi. İlk sinyal olarak bu durum algılandı ve piyasalarda dolar giderek kayıp yaşıyor. Son 6 ayın en düşük seviyesine geldi. Türk Lirası diğer gelişen ülke para birimlerinden pozitif ayrıştı ve dolar karşısında değer kazandı. İşte dolara ilişkin son dakika haberleri…

Dolar son 6 ayın en düşük seviyesine geldi. 6 Ağustos 2020 tarihinde 7,02 seviyesini görmüştü. Bugün de aynı seviyeye geri geldi.

Ters Dolarizasyon İlk Etken Oldu!

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre 29 Ocak haftasında yurtiçinde yerleşiklerin 1.1 milyar düşüş yaşandığını açıkladı. 235 milyar 56 milyon dolar seviyesinde döviz mevduatı aynı hafta 487 milyon dolar düşüş kaydetti ve 150 milyar doların altında yerini aldı. Tüzel kişilerde ise 563 milyon dolar geriye geldi. Yılbaşından itibaren mevduatında 602 milyon dolar gerileme yaşandı. Bununla birlikte tüzel kişilerde döviz mevduatı 563 milyon dolar düştükten sonra yılbaşından bu yana 602 milyon dolarlık gerileme daha kayda geçti. Bu durum doların daha fazla düşüp düşmeyeceği sorusunu gündeme getirdi.

Merkez Bankası Açıkladı Toplam Rezervler Son 11 Ayın En Yüksek Seviyesinde!

Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistiklerini açıkladı. Hazırlanan rapora göre Merkez Bankası 29 Ocak tarihi itibariyle döviz rezervini 2 milyar 856 milyon dolar artışla 53 milyar 367 milyon dolara yükselti. Brüt rezervler 22 Ocak'ta 50 milyar 511 milyon dolar seviyesinde yükselecek. Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz hafta bir önceki haftaya oranla 2 milyar 207 milyon dolar artış sağlayacak ve 93 milyar 329 milyon dolardan 95 milyar 536 milyon dolara çıkacak. 28 Şubat 2020 haftasında 107 milyar dolar seviyesindeydi.

Gerekirse Daha Fazla Sıkılaştırmaya Gideriz Açıklaması..!

Merkez Bankası'nın yapmış olduğu açıklamaya göre gerekirse daha fazla sıkılaştırmanın uygulanacağı belirtildi. Türkiye'de risk primi kritik seviyenin altına düştü. Yabancı beklentileri piyasalarda aşağı yönlü revize gerçekleştirdi. Merkez Bankası döviz alım ihaleleri açılabilecek. Dolar için 7 TL güçlü psikolojik sınır olarak görülecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.