1. HABERLER

  2. Devlet Başvuran Herkese 8.284 TL ödeme yapıyor! ödemeler PTT'den Yapılıyor kimlikle Gitmeniz Gerekiyor!
Devlet  Başvuran Herkese 8.284 TL ödeme yapıyor! ödemeler PTT'den Yapılıyor kimlikle Gitmeniz Gerekiyor!

Devlet Başvuran Herkese 8.284 TL ödeme yapıyor! ödemeler PTT'den Yapılıyor kimlikle Gitmeniz Gerekiyor!

Devlet başvurana 8.284 TL ödeme yapıyor! Başvuru süresi var, ödemeler PTT’den oluyor, kimlikle alınıyor! Başvuru koşulları ve müracaat süresi ile alakalı bütün ayrıntılar haberimizde…

A+A-

Devlet başvurana 8.284 TL ödeme yapıyor! Başvuru süresi var, ödemeler PTT’den oluyor, kimlikle alınıyor! Devletten işsizlere, emeklilere, bayanlara, binlerce lira ödeme yapılıyor. Fakat müracaat koşulu var ve süresi içinde müracaat yapmak gerekmektedir.

Özellikle kıdem tazminatı ile alakalı araştırma yapanlara güzel haber verildi. 2021 senesinde kıdem tazminatı tavan ücreti 8.284 TL olarak belirlendi. İşten çıkarılan ve 5 sene boyunca primi yatan bir işçi haksız yere işten çıkarılması halinde 41 bin 420 lira tazminat ödemesi alıyor. Peki kıdem tazminatı ne zaman ödeniyor?

Kıdem tazminatı müracaat koşulları ve ayrıntılar haberimizde…

Kıdem tazminatı, İşten çıkarılan yurttaşlar için en büyük haklardan birisi olarak biliniyor. 5 sene boyunca hizmeti olan bir yurtdaşın işten çıkarılması halinde alacağı ücret 41 bin liranın üstünde. Fakat kıdem tazminatı içerisinde müracaat süresi var.

Mutlaka belirlenen süre içinde müracaat yapmak ve ödemelerden yararlanmak gerekmektedir. Öte yandan malullük maaşı bağlanan ve bu sebeple eşinden ayrılanlar da kıdem tazminatı alma hakkı kazanıyor.

Fakat sandık ve kurumlardan toptan ödeme almak amacı ile işten ayrılanlar kıdem tazminatı hakkına kavuşabiliyor. Kıdem tazminatı hakkında merak edilen her şey devlet-basvurana-8284-tl-odeme-yapiyor-basvuru-suresi-var-odemeler-pttden-oluyor-kimlikle-aliniyor

KIDEM TAZMİNATI BAŞVURU ŞARTLARI

Kıdem tazminatı almak için bir takım müracaat koşulları bulunuyor. Emekli olmayı hak eden ve aynı işverene bağlı şekilde en az 1 yıl çalışan ahlak kuralları ve iyi niyet dışında protokolü feshedilen, askerlik sebebi ile işten ayrılmak mecburiyetinde kalan yurttaşlar kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. Ayrıca çalışmakta olduğu sırada hayatını kaybeden işçiye de kıdem tazminatı ödemesi yapılıyor. Ayrıca işçinin çalışmakta olduğu işyerinin satılması veya kısmen devredilmesi durumunda da işçiler aynı şartlarla işyerinde çalışmaya devam edebiliyor. İş yeri satıldıktan sonra işçi işten çıkarılırsa yine haklı Fesih sebebi oluşmadığı için kıdem tazminatı ödeniyor.

İŞÇİ EVLİLİK NEDENİYLE İSTİFA EDERSE KIDEM TAZMİNATI ALABİLİR Mİ?

Çalışan bayanlar, evlilik sebebiyle işten ayrılmaları halinde kıdem tazminatı alabiliyor. Fakat kıdem tazminatına hak kazanabilmek için iş protokolünin evlilik tarihi itibariyle bir yıl içerisinde yazılı olarak test edilmesi gerekmektedir. Evlilik sebebiyle işten ayrılan bayanın evliliği gösteren belgeyi işverene sunulması koşulu da bulunuyor.

KIDEM TAZMİNATI NASIL HESAPLANIR?

Kıdem tazminatı hesaplaması, iş protokolünin feshedilmesi halinde çalışılan hergün için 30 günlük brüt ücret tutarı üstünden hesaplanıyor. Ayrıca bir seneden artan süreler de oranlama hesabıyla dahil ediliyor. Ayrıca yalnızca işçiye ödenen brüt ücret değil yemek parası, yol parası, düzenli olmak koşuluyla ikramiye ödemeleri gibi ücretlerde hesaplamaveyahil ediliyor. 2021 senesinde Kıdem tazminatında tavan tutar 8284 lira olarak bilinmekte.

Kıdem tazminatı dışında İşten çıkarılan işçilere ihbar tazminatı ödemesi de yapılıyor. İş protokolüni fesh etmek isteyenlerin yazılı olarak diğer tarafa bu durumu bildirmesi gerekmektedir. İş protokolünin feshi halinde 6 aya kadar süren çalışmalarda 2 hafta, 6 aydan 1,5 yıla kadar olan çalışmalarda 4 hafta ve bir buçuk seneden 3 yıla kadar olan çalışmalarda 6 hafta 3 seneden daha uzun süren çalışmalarda 8 hafta ihbar süresi var. İş verenler iş protokolüni bildirim süresi vermeden feshederse bu surenin ücretini ihbar tazminatı olarak ödemek mecburiyetinde.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum