1. HABERLER

  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklinin beklediği haberi verdi! SSK, Bağ-Kur ve bütün emeklilerin maaşı değişti
Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklinin beklediği haberi verdi! SSK, Bağ-Kur ve bütün emeklilerin maaşı değişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklinin beklediği haberi verdi! SSK, Bağ-Kur ve bütün emeklilerin maaşı değişti

2022'nin ikinci gününde emekliye büyük müjde! SSK, Bağ-Kur ve bütün emeklilerin maaşı değişti. Seyyanen zam müjdesi geldi. İşte ayrıntılar...

A+A-

Milyonlarca emekli 2022 yılında zamlı maaşlarına kavuşmayı beklerken müjdeler peş peşe açıklanıyor! Memur, asgari ücret maaş zamlarının yanı sıra 3600 ek gösterge müjdesinin ardından emeklilerin gözü kulağı bu haberdeydi! Ve beklenen müjde gerçekleşti. 2022 yılının ilk gününde 2000 yılı öncesi ve sonrası milyonlarca emeklinin maaşına seyyanen zam müjdesi geldi! Tüm emekli maaşları 1000 TL artıyor. En düşük ve en yüksek emekli maaşı ne kadar oldu? 2022 zamlı emekli maaşları ve ödeme tarihleri haberimizde sizlerle...

Ülkemizde on milyonu aşkın emekli, 2022 Ocak ayı itibariyle zamlarına yapılacak zam tutarını merakla beklerken beklenmeyen gelişme yaşandı! 2000 yılı öncesi ve sonrası tüm emeklilere seyyanen zam müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısı sonrası Asgari ücretin net 4.250 TL'ye yükseltilmesi, Memura en az %30 oranında zam beklentisi ve 3600 ek gösterge müjdesinin verilmesi sonrası gözler emekli maaşlarına çevrilmişti. Şimdi milyonlarca emeklinin 2022 Ocak ayından itibaren alacakları zamlı maaşları netleşiyor.

EMEKLİYE 2022 OCAK AYI MÜJDESİ! MAAŞLAR %50 ARTACAK!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2021 Aralık ayı enflasyon oranını açıklamasının ardından emekli maaşlarına verilecek zam netleşecek. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret konusunda gösterilen "babayiğitliğin" emekliler için de yapılacağını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sürece müdahil olmasıyla birlikte emekli maaşlarının %40 ila %50 oranında zamlanması bekleniyor. Bu beklenti gerçekleşirse en düşük emekli aylığı 1.500 TL'den 2.000-2.250 TL'ye kadar yükselecek.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN NETLEŞECEK?

2022 Ocak ayı itibariyle SSK, Bağkur ve Memur emeklilerinin alacakları zamlı maaş tutarları, 3 Ocak 2022 Pazartesi günü saat 10:00'da TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon verilerine göre netlik kazanacak. Ancak açıklamanın bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılması ve milyonlarca emekliye müjde niteliği taşıması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajları emekli maaş zammına yönelik beklentileri %40-%50'ye yükseltirken, TÜİK'in açıklayacağı enflasyon verilerine göre emekli maaşlarının %20-23 arasında zamlanma ihtimali de bulunuyor. Ancak milyonlarca SSK, Bağkur ve Memur emeklisi, tıpkı asgari ücret ve memur maaşlarına yapıldığı gibi kendi maaşlarına da enflasyona karşı korunacağı %40-50 oranında zam yapılmasını bekliyor.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

2022 Ocak ayı zamlı emekli maaşları her ayki takvime göre ödenecek. Buna göre; SSK emeklileri 18-22 Ocak 2022, Bağkur emeklileri 22-25 Ocak 2022 tarihleri arasında, Memur emeklileri ise 15 Ocak tarihinde zamsız emekli maaşlarını, ilerleyen günlerde de zam fark ödemelerini alacaklar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.