1. HABERLER

  2. Çocuğu olanlar dikkat! Her çocuk için 1.250 TL yatırılacak! PTT başvuruları başladı, okul masrafları dert olmaktan çıkıyor!
Çocuğu olanlar dikkat! Her çocuk için 1.250 TL yatırılacak! PTT başvuruları başladı, okul masrafları dert olmaktan çıkıyor!

Çocuğu olanlar dikkat! Her çocuk için 1.250 TL yatırılacak! PTT başvuruları başladı, okul masrafları dert olmaktan çıkıyor!

Okulların açılması ile beraber milyonlarca kişinin beklediği ödemelerden de haber geldi. Ihtiyaç sahibi aileler için her çocuk başına 1.250 lira hesaba yatacak. İşte merak edilenler…

A+A-

Okulların açılması ile beraber milyonlarca kişinin beklediği ödemelerden de haber geldi. Ihtiyaç sahibi aileler için her çocuk başına 1.250 lira hesaba yatacak. İşte merak edilenler…

Her çocuk için 1.250 TL hesaba yatıyor! PTT müracaatları açıldı, kırtasiye ve okul masrafları dert olmaktan çıkıyor! Çocuk sahibi olan binlerce ailenin beklediği ödemelerle ilgili müjdeyi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık verdi. Bugün açıklamada bulunan Bakan yanık, beklenen ödemelerin Nihayet hesapları geçeceğini duyurdu. Her bir çocuk için yurttaşların banka hesaplarına 1.250 TL ödeme yapılacak. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için kırtasiye masrafları ve okul masrafları dert olmaktan çıkacak. Bu ödemelerle beraber veliler okul masraflarını rahatlıkla karşılayacak hemde Pekçok farklı ihtiyacı da giderme olanağı bulacak. PTT’den müracaat yaparak sizde hemen ödemelerden faydalanabilirsiniz.

Ekonomik sorunlar yaşamakta olan ihtiyaç sahibi aileler çocuklarının okula başlaması ile beraber daha da zor günlerle karşı karşıya geldi. Devlet tarafından sağlanan sosyal yardım ödemeleri ile beraber biraz da olsa okul masraflarını karşılama olanağı bulan ailelere Bugün müjdeli haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan geldi. Bakan yanık her bir çocuk için 1250 TL SED ödemesi yapılacağını duyurdu. Sosyal ve ekonomik destek ödemeleri sayesinde artık ihtiyaç sahibi aileler çocuklarının bütün okul masrafı ve Kırtasiye masraflarını karşılama imkânı bulacak. Öte yandan çocuk başına verilecek olan 1250 TL'lik ödeme ile beraber yurttaşlar rahat bir nefes alma olanağın da yakalayacak. Tek sefere mahsus olarak verilen ödemeler hesaba yatıyor. Peki müracaatlar nasıl yapılıyor?

ÖDEMELER 15 EYLÜL'E KADAR DEVAM EDECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bugün yapmış olduğu açıklamada Eylül ayı SED ödemelerinin başladığını duyurdu. Sosyal ve ekonomik destek alan yurttaşların hesaplarına 15 Eylül tarihine kadar ödemeler devam edecek. Aile bütünlüğünün korunması Birgül çocukların aileden koparılması ve sağlıklı bir biçimde gelişmesi için verilen ödemeler çocuk başına 1.250 TL olarak yatırılıyor. Eylül ayı için bakanlıkca ihtiyaç sahibi ailelere 170 000 000 TL'lik destek ayrıldı. Vatandaşlar 15 Eylül tarihine kadar hesaplarından T.C. Kimlik numaralarına göre ödemelerini çekebilecek.

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Dar gelirli olan ve çocuklarının gereksinimlerini karşılamakta zorlanan ailelere hayatlarını devam ettirebilmeleri adına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal ve ekonomik destek ödemesi verilmekte. Öte yandan Dar gelirli yurttaşlar ekonomik yardımın yanında bakanlıkca sağlanan psiko-sosyal destek olanağından da yararlanabilirsiniz. SED müracaatsu il ve ilçelerde bulunan sosyal hizmet müdürlükleri aracılığıyla yapılıyor. Sosyal ve ekonomik destek müracaatsu için istenilen belgeler şu biçimde;

Dilekçe,

T.C. Kimlik Numarası,

İstenmesi halinde sağlık raporu,

Öğrenci belgesi,

İŞKUR ve meslek kurslarına müracaatlduğuna dair belge

Sosyal ve ekonomik destek müracaatsu e-devlet üzerinden de yapılabiliyor. T.C. Kimlik numaranız ve şifreniz ile beraber e-devlet girişi yaptıktan sonra müracaat işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.