1. HABERLER

  2. Çalışan çalışmayan, ev kadını, esnaf, emekli ve işsizlere 1.798 TL Para yardımı ödemesi yapılacak! İşte başvuru şartları...
Çalışan çalışmayan, ev kadını, esnaf, emekli ve işsizlere 1.798 TL Para yardımı ödemesi yapılacak! İşte başvuru şartları...

Çalışan çalışmayan, ev kadını, esnaf, emekli ve işsizlere 1.798 TL Para yardımı ödemesi yapılacak! İşte başvuru şartları...

Paralar yurttaşların banka hesaplarına yatırılıyor. 1.798 TL'lik ödemelerden başvuranlar yararlanıyor. Kimler alabilir? Başvuru nereye? Başvuru kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (kaymakamlık) yapılıyor. Kaç günde sonuçlanır?

A+A-

Beklenen ödemeler başladı. Paralar yurttaşların banka hesaplarına yatırılıyor. 1.798 TL'lik ödemelerden başvuranlar yararlanıyor. Bugün başlayan ödeme işlemeleri 20 Kasım tarihine kadar tamamlanmış olacak. Güzel haberi Bakan Yanık duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli yurttaşlara ve ailelerine ekonomik destek vermek amacı ile yapılan evde bakım yardımı ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını bildirdi.

Paralar banka hesaplarına yatırılmaya başladı. 1.798 TL ödeme yapıldı. Bakan Yanık, engelli yurttaşlara yönelik politikaları aile odaklı sosyal hizmet vizyonu doğrultusunda gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, “Bakıma ihtiyacı olan engelli halkımızın aileleri yanında desteklenmeleri öncelikli amacımız. Yaşamlarını kendi başlarına sürdüremeyen, ailesi yanında bakımı mümkün olmayan engelli yurttaşlarımıza kuruluşlarda bakım hizmeti veriyoruz. Aileleri yanında kalan engellilere, gündüzlü bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleri ile destek oluyoruz. Evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan yurttaşlarımızı da destekliyoruz. Şu an 530 binin üstünde vatandaşımıza evde bakım yardımı veriyoruz.” dedi.

Evde bakım yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 1798 TL ödeme yapıldığını hatırlatan Bakan Yanık, “Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyacı olan engelli yurttaşlar ve aileleri için Kasım ayında toplam 964 milyon TL ödeme yapacağız. Evde bakım yardımı ödemeleri 20 Kasım’a kadar tamamlanacak. Ödemelerin tüm engelli yurttaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.” diye konuştu.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı yattı mı? Sorusuna yanıt bulmanın iki yolu bulunuyor. İster SMS dilerseniz e Devlet sistemi üstünden emekli maaşı sorgulaması yapabilirsiniz. Devlet dairelerinde yapılan bir çok işlemi online olarak gerçekleştirmemizi sağlamakta olan e Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan yurttaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

Maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atmaları gerekmektedir. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Ziraat bankası SMS kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapabilmek için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

Bakım ödemesinin yanında yaşlının kendine de maaş verilmekte. Bunun için de bazı koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir. Yaşlılığı sebebiyle herhangi bir işte çalışamayan ve geliri olmayanlara bağlanan maaş halk arasında 65 yaş aylığı olarak bilinmekte

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler