1. HABERLER

  2. Büyük Müjde Milyonlarca Emekliye Ek Zam! Bu Zamdan SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı herkes yararlanacak...
Büyük Müjde Milyonlarca Emekliye Ek Zam! Bu Zamdan SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı herkes yararlanacak...

Büyük Müjde Milyonlarca Emekliye Ek Zam! Bu Zamdan SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı herkes yararlanacak...

Milyonlarca memur ve memur emeklisi 2022 yılında yapılacak zammı ve ayrıca ek zam ile 3600 göstergedeki son durumu merak ediyor. Dün ek zam ve 3600 gösterge için kritik görüşme Beştepe'de gerçekleşti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Memur-Sen ve Kamu-Sen heyetiyle ek zam ve 3600 ek gösterge konusunu görüştü. Görüşmeye Bakan Bilgin de katıldı. Ek zamla ilgili yeni formül ortaya çıktı. İşte detaylar...

A+A-

Asgari ücrete yapılan yüzde 50 zammın ardından sırada memur ve emekliler bulunuyor. Ocak itibarıyla bu kesimin maaşında hatırı sayılır artışlar olması bekleniyor. Açıklamalar da o yönde geliyor.

Bu konuda önceki gün Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile de bir görüşme gerçekleştirmiş, ek zam talebini iletmişti. 

RAKAMLAR ÜZERİNDE KONUŞULDU

Dün de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ile ek zam konusunu görüştü. Görüşmeye Bakan Bilgin de katıldı. Toplantı basına kapalı gerçekleşti. Toplantı sonrası açıklama yapan Yalçın, "Kamu görevlilerinin Gelir Vergisi yükünün kaldırılması yönündeki teklifimizin hayata geçirilmesinden dolayı memnuniyetimizi ifade ettik. Ek zam beklentimizi aktardık" dedi. 

ALIM GÜCÜNÜ ARTIRACAK

Yalçın, açıklamasına şöyle devam etti: “Gelir Vergisi’ne ilişkin uygulanacak istisna olumlu olmakla birlikte, sosyal adaletin gelir dağılımında sağlanması noktasında bazı sorunlar/sıkıntılar içerdiğini; düzenlemeyle, kısmi artışlarla az kazanana az, çok kazanana çok ilave gelir yansıtılacağını ifade ettik.

Gelir Vergisi’nde yapılan düzenleme ile ortaya çıkan eşitsizliğin giderilmesi başta olmak üzere kamu görevlilerinin alım gücünü artıracak, adil gelir dağılımını sağlayacak ek zam/ilave ödemenin biran önce gerçekleştirilmesi noktasında hassasiyetlerimizi dile getirdik.”

3600 EK GÖSTERGE HERKESİ KAPSAMALI

3600 ek gösterge konusunda çalışmaların devam ettiğini söyleyen Ali Yalçın, ek göstergelerin tamamının ele alınması gerektiğini ifade ederek yalnızca belli meslek gruplarının dahil edileceği bir modelin genel memnuniyet üretmeyeceğini söyledi.

Yalçın, “3600 ek gösterge konusunda baştan beri kamudaki ek gösterge sistematiğinin tümden ele alınması gerektiğini savunuyoruz. Biz sadece polis, hemşire, öğretmen ve din görevlileri üzerinden yürüyen bir yaklaşım kamunun bir kısmını memnun edebilir ama kamunun hepsini memnun edecek bir sistem inşa etmek gerektiğini düşünüyoruz” açıklamasını yapmıştı.

ORANSAL MAKASI DAHA ÇOK AÇAR

Vergi muafiyetiyle memur maaşlarında 300 liraya yakın artış sağlanacaktı. Vergi muafiyetlerinde düşük maaş alanların daha az etkilendiğini belirten Yalçın, “Mutlaka ama mutlaka ek zam uygulamasının devreye alınması gerekiyor. 

Vergi muafiyetinde düşük maaş alanlar nasıl daha az etkileniyorsa ek zam için de oransal bir artış sağlanacaksa bu makası daha çok açacaktır. Onun için biz Memur-Sen olarak seyyanen zammı önceliyoruz. Seyyanen bir iyileştirmeye ihtiyaç var. En düşük memur maaşının ücretini yükseltecek parametrelerini tartışmalıyız” demişti.

ARALIK ENFLASYONU BEKLENECEK

Ali Yalçın, Bakan Bilgin’in aralık ayı enflasyonunun beklenmesi gerektiğine işaret ettiğini belirterek, “Enflasyon rakamı aralık ayını geçtikten sonra ortaya çıkacak rakam yüzde 15-16 belki daha yüksek olabilir. Bakanlık o rakamı görelim yaklaşımında” açıklamasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.