1. HABERLER

  2. Büyük Müjde Daha Önce Hiç Devlet Yardımı Almayanlar İçin 1000 TL Sosyal Yardım Fırsatı geldi! Hemen Şimdi Başvuru Yapıp Ödeme Alabilirsiniz…
Büyük Müjde Daha Önce Hiç Devlet Yardımı Almayanlar İçin 1000 TL Sosyal Yardım Fırsatı geldi! Hemen Şimdi Başvuru Yapıp Ödeme Alabilirsiniz…

Büyük Müjde Daha Önce Hiç Devlet Yardımı Almayanlar İçin 1000 TL Sosyal Yardım Fırsatı geldi! Hemen Şimdi Başvuru Yapıp Ödeme Alabilirsiniz…

Bütün dünyada ilan edilen pandeminin yarattığı olumsuz ekonomik etkilere ilave olarak bir de kış aylarına giriyor olmak ekonomik sıkıntı içerisinde bulunan yurttaşları kaygıya sevk ediyor.

A+A-

Devlet kurumları da vatandaşların yaşadığı bu sıkıntıyı gidermek adına ekonomik yardım paketleriyle hizmet vermeyi amaçlıyor.

Özellikle pandemi destek yardımı ve düşük faizli temel ihtiyaç kredileri bu bağlamda vatandaşı sevindiren haberler arasında yer aldı. Daha önce hiç devlet tarafından yardım almayan yurttaşlara gıda, erzak, yakacak ve elektrik gibi temel ihtiyaçların karşılanmasına yönelik verilen 1000 TL hibe ile ekonomik buhranınızı bir nebze olsun ortadan kaldırabilirsiniz. İşte bu yardım fırsatından faydalanmak adına yapmanız gerekenler…

Özellikle kış aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşın temel ihtiyaçlara duyduğu talep yüksek seviyede artış gösterdi. Temel ihtiyaçların giderilmesi konusunda sıkıntı yaşayan yurttaşları yakından ilgilendiren haberde, devlet tarafından gıda ihtiyaçları, elektrik faturası ve hatta ev tadilatlarında kullanılmak üzere verilen yardımdan faydalanmak için ise aranılan tek şart ihtiyaç sahibi olup, daha önce devletten herhangi bir yardım almamak.

1000 TL’ye Kadar Destek Paketi

Devlet tarafından sunulan pandemi destek yardımından yararlanabilmeniz için öncelikli olarak yapmanız gereken şey ikamet ettiğiniz şehir özelinde il veya ilçe sosyal yardım vakfına başvuru yapmanız gerekiyor.

Normal şartlar altında yapılan başvuruların elden yapılması zorunlu olmasına karşın, pandemi sürecinden dolayı vakıfların büyük bir çoğunluğu online olarak başvuru yapma şansı sağlıyor. Yardım başvurusunda bulunmanız için gerekli olan bilgiler ise; isim, soy isim, T.C. kimlik numarası, adres ve iletişim bilgileri ve buna ek olarak yardım talebinde bulunduğunuza dair kısa bir açıklama şeklinde.

Yardım talebinde bulunulmasının ardından sonuç size yine belirtmiş olduğunuz iletişim kanalları aracılığıyla yetkililer tarafından bildirilecektir. Yapılan yardımlar kapsamında dilerseniz nakit olarak talepte de bulunabiliyorsunuz ya da isterseniz elektrik yardımı gibi 106 TL’ye kadar yapılan yardımlardan da yararlanabilirsiniz. 106 TL’ye kadar olan elektrik yardımından faydalanabilmeniz için öncelikli olarak Aile Bakanlığı’ndan daha önce yardım almış olmanız gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.