1. HABERLER

  2. Büyük Müjde 5.435 TL devlet desteği bu sabah açıklandı! Herkes müracaat yapabilir! Şart Yok Kural Yok geri ödeme yok karşılıksız verilmekte!
Büyük Müjde 5.435 TL devlet desteği bu sabah açıklandı! Herkes müracaat yapabilir! Şart Yok Kural Yok geri ödeme yok karşılıksız verilmekte!

Büyük Müjde 5.435 TL devlet desteği bu sabah açıklandı! Herkes müracaat yapabilir! Şart Yok Kural Yok geri ödeme yok karşılıksız verilmekte!

5.435 TL devlet desteği bu sabah açıklandı! Herkes müracaat yapabilir, geri ödeme yok, karşılıksız verilmekte! Devlet desteği duyurusu ayrıntıları ve müracaat koşulları haberimizde…

A+A-

Devlet desteği ödemeleri özellikle covid-19 salgını ile mücadele sürecinde yurttaşlar için büyük önem taşıyor. Belirli koşulları taşıyan yurttaşlara devlet tarafından her ay nakit ödeme yapılıyor ve hesaplarına yatırılıyor.

Devlet desteği ödemelerinin geri ödemesi bulunmuyor yani bu ödemeler karşılıksız olarak verilmekte. 2021 seneninın ilk 6 aylık sürecinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yapılan ödemelerin toplam tutarı 12.5 milyar lira oldu. Yılın ikinci yarısında da bu tutarda ödeme yapılması bekleniyor. Peki devlet desteği ödemeleri neler? Devletten karşılıksız ödeme kimler olabilir?

5.435 TL devlet desteği bu sabah açıklandı! Herkes müracaat yapabilir, geri ödeme yok, karşılıksız verilmekte! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yapmış olduğu açıklamada senenin ilk 6 aylık sürecinde ihtiyaç sahibi olan yurttaşlara devlet desteği olarak toplamda 12.5 milyar lira sosyal yardım ulaştığını duyurdu. Her ay devlet tarafından yapılan ödemelerden engelli, yaşlı, evde bakıma muhtaç, yardıma ihtiyacı olan aileler faydalanabiliyor. Devlet tarafından yapılan bu ödemeler yurttaşlara karşılıksız ve geri ödemesiz olarak dökülüyor. Peki karşılıksız yapılan ödemeler neler? Devlet desteği müracaat koşulları neler?

DEVLETİN HER AY YAPTIĞI KARŞILIKSIZ ÖDEMELER

Devlet, her ay sosyal yardımlarla ihtiyaç sahibi yurttaşların yanında olmaya devam ediyor. 2021 seneninın ilk yarısında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ihtiyaç sahibi yurttaşlara toplamda 12.5 milyar lira sosyal yardım ödemesi yapıldı. Bu ödemeler karşılıksız olarak gerçekleştirilirken devletin karşılıksız yapmış olduğu destek ödemeleri şöyle oldu; Engellilere 2.8 milyar TL, 65 yaş üstü yurttaşlara 3.6 milyar lira, evde bakıma muhtaç yurttaşlara 5.2 milyar lira, hasta yurttaşlara 1.5 000 000 lira, Huzurevinde ve yetiştirme yurdunda kalanlara harçlık, bedava sağlık hizmetiyle beraber toplam 12 milyar liradan fazla sosyal destek ödemesi sağlandı.

DEVLET DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Devlet tarafından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardıma muhtaç, bakıma muhtaç, hasta yaşlı ve engelli yurttaşlara sosyal destek ödemesi sağlanıyor. Bu ödemelerden Faydalanabilmek için yurttaşların müracaat yapmaları gerekmektedir. Sosyal destek ödemeleri için müracaatlar genelde e-devlet üzerinden veya müracaat yapacak olan kişinin bulunduğu il veya ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları yapılıyor. Başvuru işlemlerinde birtakım koşullar bulunurken kaymakamlıklara veya sosyal dayanışma Vakıflarına müracaat yaparak müracaat şartlarını öğrenmek mümkün.

HER AY DÜZENLİ ÖDEME YAPILIYOR

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli maaşı, muhtaçlık aylığı gibi kalemlerde devlet tarafından her ay yurttaşların hesabına düzenli ilaçlanma ödeme yapılıyor. Belirlenen şartları sağlamakta olan yurttaşların müracaatları hemen onaylanırken takip eden ilk ayda ödemeleri hesaba geçiyor. Banka hesabı bulunmayan yurttaşlar ise sosyal destek ödemelerini PTT şubelerinden kimlikleri ile tahsil edebiliyor. Şu anda 65 yaş aylığı olarak 828 TL, Evde bakım maaşı 1798 TL, engelli maaşı ise en yüksek 852 lira olarak yurttaşların hesabına ödeniyor. Ödemeler her ay düzenli olarak yapılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.