1. HABERLER

  2. Büyük Müjde 2022 yılında taşeron işçilere ek zam! 22 Yılında 4D Personeli Ne Kadar Maaş Alacak?
Büyük Müjde 2022 yılında taşeron işçilere ek zam! 22 Yılında 4D Personeli Ne Kadar Maaş Alacak?

Büyük Müjde 2022 yılında taşeron işçilere ek zam! 22 Yılında 4D Personeli Ne Kadar Maaş Alacak?

Taşeron işçiler 2022 yılında ne kadar zam alacakla? Taşeron işçilerin maaşlarına ek zam yapılacak mı? Gelir vergisi düzenlemesi yada memur maaşlarına yapılacak ek zam kamu işçilerinin maaşlarını artıracak mı? Kamu kurumlarında çalışan 4D personellerinin 2022 maaş detayları.

A+A-

Kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilerin 2022 yılında ne kadar maaş alacağına ilişkin detaylar halen görüşme aşamasında. Kamu personellerinin maaşlarına yapılacak düzenleme kapsamında kamu işçilerinin de maaşlarına ek zam gelmesi bekleniyor. Ancak bu Çalışma Bakanlığı'nın izleyeceği yol önemli olacak. 

4D'Lİ KAMU İŞÇİLERİNİN, TAŞERON İŞÇİLERİN MAAŞLARINA 2022 OCAK'TA EK ZAM

Kamuda kadroya alınan taşeron işçilerinin maaşlarına 2022 yılında normal şartlar altında toplu sözleşme kapsamında bir zam yapılacaktı. Ancak toplu sözleşme hükümleri birçok gelir grubu için 2022 yılında değişti. Asgari ücret için son yılların en rekor düzeyde zammı yapıldı. Memur maaşlarına ve emekli maaşlarına ek zam müjdeleri verildi oranlar ayarlanmaya çalışıyor. 4D'li personellerin kamu işçilerinin maaşları da bu düzenlemelerden faydalanacaktır. 

4D KAMU İŞÇİLERİN MAAŞLARINA GELİR VERGİSİ DÜZENLEMESİ

4D personelleri de gelir vergisi ödemesi yapıyorlar. Brüt maaşı 5.000 TL'ye kadar olan bundan sonraki dönemde bu rakam için gelir vergisi ödemeyecekler. Ayrıca maaşı 5000 TL'den fazla olanlar ise 5000 TL'lik kısım için vergi vermeyecekler. Bu vergi düzenlemesi ile devlete ödenen aylık vergi maaşlara ek zam olarak yansıyacak.  Kamu işçilerinin gelir vergi dilimi de düşecek. 

EK ZAM FORMÜLLERİ NELER? TAŞERON İŞÇİLER NE KADAR ZAM ALACAKLAR?

4D personelleri için 2022 yılı zam konusunda farklı formüller masada olsa da son söz Çalışma Bakanlığı tarafından söylenecek. Kamu personelleri için gerçekleştirilecek olan ek zam görüşmelerinde kamu işçileri için de örnek karar çıkabilir. Alınan memura ek zam kararının emekli ve hatta kamu işçilerine de aynı şekilde uygulanacağı ilan edilebilir.  Kamu işçileri için tüm rakamlar ise 3 Ocak tarihinde netlik kazanacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.