1. HABERLER

  2. Bu haberi duyunca sevinçten havalara uçacaksınız! Bağ-Kur SSK ve SGK Emeklilerine büyük müjde! Sonunda kararlaştırıldı! 2.000 TL ödenecek
Bu haberi duyunca sevinçten havalara uçacaksınız! Bağ-Kur SSK ve SGK Emeklilerine büyük müjde! Sonunda kararlaştırıldı! 2.000 TL ödenecek

Bu haberi duyunca sevinçten havalara uçacaksınız! Bağ-Kur SSK ve SGK Emeklilerine büyük müjde! Sonunda kararlaştırıldı! 2.000 TL ödenecek

Sonunda netleşti. Darda olanlara güzel haber verildi. Bütün emekliler alabilecek. Bağ-Kur, SGK, Emekli Sandığı... 1.000 TL ödeniyor. Bankalar emekli vatandaşlar amacıyla resmen yarış halinde.

A+A-

SGK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı... Bütün emekliler alabiliyor. 1.000 TL ödeniyor. Bankalar emekli vatandaşlar amacıyla resmen yarış halinde. Emeklileri maaş müşterisi gerçekleştirmek isteyen bankalar, çoğu üstünlüğü emekli kişilerin tüketimine sunuyor. Kuveyt Türk'ten oluşturulan bildirimde emekli maaşını taşıyanlara sağlanan destekler açıklandı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, SGK emekli maaşı (Emekli Sandığı, SGK, Bağ-Kur) ödemelerini Kuveyt Türk aracılığıyla almakta olan ve yeni başvuruda bulunan tüm müşterilere, katılım finans ilkelerine uygun olarak promosyon ödemesi yapılacak.

Bu kapsamda, 1.500 TL'ye kadar emekli aylığı alanlara 750 TL, 1.500 TL ile 2 bin 500 TL arasında emekli aylığı alanlara 875 TL, 2 bin 500 TL ve üzeri emekli aylığı alanlara ise 1.000 TL promosyon ödemesinde bulunulacak.

Maaşlarına 7 gün 24 saat boyunca Kuveyt Türk ATM'leri ve diğer tüm banka ATM'lerinden kolaylıkla ulaşma imkanı da bulan müşteriler, ayrıca ortak ATM'lerden işlem başına 2 bin TL olmak üzere ayda 2 kez ücretsiz para çekebilecek.

PROMOSYON ÜCRETİ NASIL ALINIR?

İlk maaşınızı SGK'nın anlaşmalı olduğu bankadan aldıktan sonra maaşınızı dilediniz bankaya taşıyabilirsiniz. Bu taşıma esnasında bankalar 3 sene kendi bankalarıyla çalışmayı kabul etmeniz halinde size promosyon ödemesi yapmaktadır. Böylelikle ikinci ay maaşınızı bankanızda promosyonlu almış olursunuz.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BANKA DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

Emekli maaşınızı PTT'ye, başka bankaya ya da başka şubeye taşımak istiyorsanız bunu e-devlet üzerinden de rahatlıkla yapabilirsiniz.

Bunun için takip etmeniz gereken işlemler şu şekildedir;

  • Öncelikle bu adrese giriş yapın.
  • Eğer e-devlet kimlik doğrulaması yapmadıysanız otomatik olarak kimlik doğrulaması sayfasına yönlendirileceksiniz.
  • Kimlik doğrulaması için TC kimlik numarasına ve e-devlet şifresine ihtiyacınız var.
  • Giriş yaptıktan sonra tekrar SGK'nın sayfasına yönlendirileceksiniz.
  • Burada hangi kurumdan emekliyseniz onun seçenekleri arasında banka ve adres değişikliğini bularak tıklayın.
  • Açılan sayfada kimlik bilgilerinizi görebilirsiniz. Sol taraftaki banka/şube değişikliğini tıklayarak yeni banka bilgilerinizi girebilirsiniz.
  • Ardından güncelleme kısmına tıklayın.

EMEKLİ BANKA PROMOSYONU NEDİR?

Banka promosyonları şu anda kamuda ya da özel sektörde aktif olarak çalışan ve kamu ya da özel kurumlardan emeklilik hakkını elde ederek emekli aylığı alan şahıslara verdiği paradır. 2017 senesinde Hükümet, Sosyal Emniyet Kurumu vasıtası ile bankalarla bir protokol imzalamıştı. SGK ilaveten kamu bankaları dışında, 18 özel banka ile de emeklilere banka promosyonu ödemesi amacıyla uyuşma imzalamış ve ödemeler Mart ayından itibaren ödenmeye başlanmıştı.

EMEKLİ BANKA PROMOSYONU  KAÇ YILDA BİR ALINIR?

Promosyon almak amacıyla en mühim şart, maaş aldığınız bankada en az 3 sene kalacağınızı taahhüt etmeniz. Bunun haricinde otomatik ödeme talimatı ya da kredili hesap koşulu aranmıyor. Bankada 3 sene kalacağınızı taahhüt etmeniz durumunda promosyonunuz hesabınıza aktarılıyor. Unutmayın; 3 senelik vakit dolmadan emekli maaşınızı diğer bir bankaya taşımanız olası değildir. Sadece şube farklılığı yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler