1. HABERLER

  2. Bireysel emeklilik sistemi için son dakika açıklaması: Yaş sınırı getiriliyor…
Bireysel emeklilik sistemi için son dakika açıklaması: Yaş sınırı getiriliyor…

Bireysel emeklilik sistemi için son dakika açıklaması: Yaş sınırı getiriliyor…

Bireysel emeklilik sistemi hakkında merak edilen son dakika açıklamaları Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından geldi. Sayın Erdoğan yapmış olduğu açıklama sırasında; ‘’ Bireysel emeklilik sistemleri geçmiş süreçlere göre daha geniş alanlara k

A+A-

Bireysel emeklilik sistemi hakkında merak edilen son dakika açıklamaları Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından geldi. Sayın Erdoğan yapmış olduğu açıklama sırasında; ‘’ Bireysel emeklilik sistemleri geçmiş süreçlere göre daha geniş alanlara kadar yayılmaya devam ediyor.

Nüfusumuzun ortalama olarak yüzde 25lik kısmını meydana getiren 18 yaş ve altında olan çocukları sisteme girebilmesi önünde yer alan engeller de artık kaldırılıyor. ‘’ tarzında sözlerine yer verdi.

Bireysel emeklilik sistemi; vatandaşların aktif çalışma hayatına devam ettikleri süre içerisinde yapmayı başardıkları tasarrufları uzun vadeli bir şekilde yatırıma yönlendirmeyi başararak emeklilik dönemleri içerisinde yaşam standartlarını koruyabilmeleri ve gelir elde etmelerine yardımcı olan özel emeklilik sistemine verilen isimdir. Kişiler bu sistem içerisinde sadece gönüllü olarak yer alabilecekler. Sosyal güvenlik sistemi tarafından sağlanan emeklilik gelirleri için ek bir gelir olarak bilinir.

Bireysel emeklilikte yaş sınırı…

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan bireysel emeklilik hakkında açıklama yaparken; ‘’ Bireysel emeklilik sistemleri geçmiş süreçlere göre daha geniş alanlara kadar yayılmaya devam ediyor. Nüfusumuzun ortalama olarak yüzde 25lik kısmını meydana getiren 18 yaş ve altında olan çocukları sisteme girebilmesi önünde yer alan engeller de artık kaldırılıyor. ‘’ tarzında ifadelerine yer verdi.

Bireysel emeklilik sistemi…

BES olarak da bilinen bireysel emeklilik sisteminin amaçları;

  1. Bireylerin emekli olacakları süreçler için yaptıkları tasarruflarını yatırıma yönlendirerek emeklilik süreçlerinde ek gelir sahibi olmaları ve daha refah bir hayat sunabilmeleri
  2. Ekonomi üzerinde uzun vadeli kaynak oluşumları
  3. İstihdam durumlarının daha çok artması
  4. Ekonomik alanlarda katkıların sağlanması
  5. 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu uyarınca yürürlüğe giren BES sistemi sayesinde kişilerin tasarruflarının toplanması, değerlendirilmesi ile kişilere toplu  para ya da maaş ödemeleri olarak verilmesi
  6. Zorunlu olmazken emeklilik tamamlayıcısı olarak bilinir.
  7. Ödenen katkı paylarının ortalama olarak yüzde 25lik kısmına denk gelerek bireysel hesaplara ödemeler yapılır. Bu brüt asgari ücret tutarının ortalama olarak yüzde 25lik kısmının üzerine geçemez. BES için tercih edilen bir emeklilik şirketinin emeklilik planı olarak bilinen emeklilik ürünü seçimi olmalıdır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.