1. HABERLER

  2. Başvuran herkese anında ödeme! Karşılıksız 11 bin TL Destek Ödemesi…
Başvuran herkese anında ödeme! Karşılıksız 11 bin TL Destek Ödemesi…

Başvuran herkese anında ödeme! Karşılıksız 11 bin TL Destek Ödemesi…

Toplu bir şekilde para iadesi yapılacak olduğuna dair detaylar gelmeye başladı. Yaşanan bu zorlu günlerde vatandaşlar hükümet kanadından gelen ödemelerin büyük bir kısmından haberdar değil. Sosyal devlet anlayışı ile beraber onlarca ödeme gelmeye devam ed

A+A-

Toplu bir şekilde yapılacak para ödemeleri birçok kişinin derdine derman olmak için geliyor.

İlk öncelikler yetim kız çocuklarına oluyor. Evlendikleri zaman bu haklardan feragat etmiş olacaklar. Fakat bu kızlara evlenecekleri sırada çeyiz destek ödemeleri olarak iki yıllık ödemeler birden verilecek. Çeyiz hesabı olan kişilerin evlendikleri zaman ihtiyaçlarını rahat bir şekilde karşılamaları adına 24 aylık maaş destekleri sunulmaya devam ediyor. Çeyiz hesaplarında yatırım yapmaya devam eden kişiler için 11 bin 32 TL destek ödemeleri verilirken bu ödemeler en az 9 bin TL olarak sunuluyor.

Toplu olarak yapılacak para yardımları yüz binlerce evlenecek yetim kız çocukları için verilmeye devam ediyor. Öksüz ve yetim kalan kız çocuklarına devletimiz destek sunmaya devam ederken 24 aylık maaş olarak ödemeler verilecek. Fakat kız çocuklarının bu ödemeleri alabilmek için 27 yaşından daha önce evlenmesi gerekir. Bu yapılacak ödemelerde alt sınır 9 bin TL olsa bile üst sınır olarak da 11 bin 32 TL olarak açıklamalar yapıldı.

Evlenme hayali kuran genç kızlar…

Yetim kalan ve evlilik hayali kuran genç kızlar için destekler veriliyor. Çeyiz hesabı açarak ortalama olarak 3 ila 5 yıl arasında birikim yapan ve 27 yaşına gelmeden evlenen genç kızlar için devlet katkı sunmaya devam ediyor. Verilen yardımlarda üst sınır olarak 11 bin 32 TL olarak açılamalar yapıldı.

En düşük 9 bin 214 TL ödeme…

Asgari ücret ile geçimlerini sağlayan ailelerin ilk bebeklerini kucağına aldığı zaman annelere emzirme ödeneği olarak 180 TL, iş görmez ödeneği olarak 6 bin 375 TL 57 kuruş, doğum yardımları olarak 300 TL, yarım zamanlı çalışma destek ödemeleri olarak 2 bin 366 TL 52 kuruş ödemeler verilir. Bu ödemeler de toplam 9 bin 214 TL 9 kuruşa denk gelir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.