1. HABERLER

  2. Bakanlıktan Büyük Müjde! Ard Arda Açıklama Geldi 3 Bin TL Ödeme Yapılacak...
Bakanlıktan Büyük Müjde! Ard Arda Açıklama Geldi 3 Bin TL Ödeme Yapılacak...

Bakanlıktan Büyük Müjde! Ard Arda Açıklama Geldi 3 Bin TL Ödeme Yapılacak...

Annelere büyük müjde geldi. Çalışma yaşamında aktif olan annelere 3600 TL destek ödemesi veriliyor. Doğum yapan veya evlat edinen kadınlara yönelik verilen bu ödemeden toplamda 4 yılda 31 bini aşkın anneye ödeme yapıldı.

A+A-

Çalışan anneler yarım çalışma ve destek ödemelerinden faydalanarak aile bütçesine katkı sağlamaya devam edebiliyor. İşte annelere verilen yarım çalışma ödeneğinin miktarı ve bu ödemeye dair son dakika haberleri…

Annelere yapılan destek ödemeleri büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Toplamda 3600 TL'yi bulan bu ödemeden doğum yapan veya evlat edinen kadınlar yararlanabiliyor. Çalışma yaşamında yoğun olarak yer alan kadınların elde edecek olduğu desteklerden biri de bu destek oluyor. İlk defa doğum yapan kadınlara analık izni sonrası destek izni veriliyor. Yarım çalışma uygulamasının tüm detayları vatandaşların yakın araştırmasında. Annelere sağlanan doğum sonrası yarım çalışma tam maaş uygulaması 2016 yılından bugüne kadar 31 bin kişinin yararlandığı bir ödeme olarak verilmektedir. Annelere toplamda 84.1 milyon ödeme yapılmıştır. İşte o ödemenin detayları ve miktarı…

Yarım Çalışma Ödeneğinden Kimler Yararlanabilir?

Yarım çalışma ödeneğinden işverenin onayına bağlı olmadan yararlanabilmektedir. Bakan Selçuk bu konuya ilişkin açıklama yapmıştır. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk yarım çalışma ödeneğinin günlük miktarını ve asgari ücret brüt tutarına göre ödeme yapılacağını açıkladı. Yarım çalışmada işveren yarım maaş ödemesini yaparken çalışılmayan sürenin ücreti brüt asgari ücret üzerinden ödenmektedir. Peki, kimler ödemeden kaç TL alabiliyor?

Asgari ücretli olarak çalışan kişilere İŞKUR'dan ödeme yapılmaktadır. İşte İŞKUR'dan yapılan ödemenin miktarı…

Asgari ücretli 1 çocuğu olan kadın için brüt ücret 3.577,50 TL’dir. Net ücret 2.825,90 TL olarak ödenmektedir. Çocuk için yarım çalışma ödeneği 60 günlük olarak hesaplanmaktadır. İçeriden 2 aylık alınacak ve net miktarın 2820 olarak ödenmektedir. İŞKUR ödeneği 3.577 ve damga vergisi olarak hesaplamaktadır. Bu durumda 3577,50 x binde 7,59 olarak hesaplanmakta ve 27,15 TL olmaktadır. İŞKUR'dan net ödenek ise 3.550,35 TL olarak ödenmektedir. Toplam maaşı 6.376,25 TL'ye denk gelmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.