1. HABERLER

  2. Bakan Derya Yanık Duyurdu! 1.259 lira bugün hesaplarda! Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırlıyor!
Bakan Derya Yanık Duyurdu! 1.259 lira bugün hesaplarda! Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırlıyor!

Bakan Derya Yanık Duyurdu! 1.259 lira bugün hesaplarda! Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırlıyor!

5 Eylül'e kadar ödemeler tamamlanmış olacak. Yüz binlerce kişi bekliyordu. Bakan Derya Yanık ayrıntıları paylaştı. Destek ödemeleri bugün yapılıyor. Bakan Yanık yapmış olduğu açıklamada, “İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için 170 000 000 lira Sosyal

A+A-

Paralar banka hesaplarına yatırılıyor. Tarih belli oldu. Ödemeler başladı. 15 Eylül'e kadar ödemeler tamamlanmış olacak. Yüz binlerce kişi bekliyordu. Bakan Derya Yanık ayrıntıları paylaştı.

Destek ödemeleri bugün yapılıyor. Bakan Yanık yapmış olduğu açıklamada, “İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için 170 000 000 lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yapıyoruz.” dedi.

1.259 TL'lik destek ödemeleri bugün başlıyor. Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırlıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için her ay yapılan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) eylül ayı ödemelerinin başladığını belirtti.

Çocukların evvela ailelerinin yanında desteklenmesini amaçladıklarını dile getiren Bakan Yanık, her bir çocuk için ortalama 1259 lira destek verildiğini kaydetti.

Bakan Yanık, SED yardımının bugün hesaplara yatırılmaya başlandığını, 15 Eylül’e kadar tamamlanacağını bildirdi. Bakan Yanık, şunları kaydetti:

“Çocuklarımızın sağlıklı gelişimleri için aile bütünlüğüne özen gösteriyoruz. Hedefimiz ekonomik sebeplerden dolayı çocuklarımızın ailelerinden uzakta büyümelerinin önüne geçmek ve gereksinimlerinin karşılanarak aileleriyle bir arada yetişmelerini sağlamaktır.

Bu doğrultuda ihtiyaç sahibi ailelerimize Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti veriyoruz. SED, her ay ailelerimizin hesaplarına düzenli yatırılıyor. Eylül ayı için 170 000 000 TL SED ödemesi yapacağız.”

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK (SED) HİZMETİ NEDİR?

SED ödemeleri diğer sosya yardımlardan farklı olarak hak sahibi kişilere maaş bağlanması manasına gelmez. SED yardımı çocuklarının temel gereksinimlerini karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük düzeyde dahi sürüdükte güçlük yaşamakta olan ailelere verilen bir yardımdır. Ailelerin ekonomik şartlarını iyileştirme ve değiştirme sürecinde çocukların bakımı ve desteklenmesi amacı ile geçici bir müddet SED yardımları yapılır. SED yardımı kapsamında ailelere hem ekonomik hem de psiko-sosyal destek sağlanır.

SED BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

SED başvurusu e -devlet üzerinden yapılabiliyor.

İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle de gerçekleştirilebiliyor.

Dilekçe

T.C. Kimlik Numarası beyanı,

Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi

İş-kur ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler istenilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.