1. HABERLER

  2. Asgari ücretli çalışana hükümetten büyük müjde! Asgari ücret 4.000 TL olacak...
Asgari ücretli çalışana hükümetten büyük müjde! Asgari ücret 4.000 TL olacak...

Asgari ücretli çalışana hükümetten büyük müjde! Asgari ücret 4.000 TL olacak...

Asgari ücret 2022'de yapılacak zam sonrası 4.000 TL. Asgari ücret tahminleri art arda geliyor. Çalışanların maaşlarında ne kadar artış olacak?

A+A-

Asgari ücretle çalışan milyonlarca kişi için güzel haber! Zam oranları ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı. Asgari ücret 2022'de yapılacak zam sonrası 4.000 TL'nin üzerine çıkabilir.  Asgari ücret tahminleri art arda geliyor. Çalışanların maaşlarında ne kadar artış olacak?

Asgari ücret AGİ dahil 4.000 TL'yi aşabilir. Asgari ücret üzerinden yapılan hesaplamalar yıl sonuna doğru hız kazandı. Yıllık enflasyon oranının yüzde 20'ye yükselmesiyle birlikte, 2022'de asgari ücrete büyük bir zam yapılacağı tahmin ediliyor. Son yılların en iyi zammı olacak bu zammın ne kadar olacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Tahminlere göre asgari ücret 3.800 TL'yi bulabilir. Bu ücrete AGİ eklendiğinde asgari ücretin 4.000 TL'yi rahat rahat aşacağı görülüyor..

Asgari ücretin AGİ dahil 4.000 TL'yi aşması bekleniyor. 2022 yılında asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin araştırmalar hız kazandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılacak toplantıda gelecek yılın zam oranı da ortaya çıkacak. Ekim ayı enflasyon verilerinin gelmesiyle birlikte, tahminlerde bazı rakamlar da öne çıktı. Peki; 2022 asgari ücret tahmini ne kadar? Asgari ücret AGİ dahil kaç lira olacak? Sadece asgari ücretli değil tüm özel sektör çalışanları merak ediyor. Asgari ücrete yapılan zam oranı özel sektör için de belirleyici oluyor.

Sabah gazetesi Ekonomi Yazarı Dilek Güngör EYT'den belirlenecek yeni asgari ücrete kadar çok sayıda önemli konu hakkında A Haber'e özel açıklamalarda bulundu. .

Güngör, yaptığı açıklamada "Asgari ücret dolar kuruna vurduğunuzda 80-90 dolarlık bir erime var. Herkesin söylediği gibi 45 yılın en yüksek zammı bekleniyor. Yüzde olarak yüzde 35-40 gibi bir orandan bahsediliyor." ifadelerini kullandı. .

Güngör sözlerini "Küresel anlamdaki enflasyon ve farklı etkenler var. Enflasyon küresel anlamda kalıcı olabilir. Bir süre daha yüksek görmeye devam edeceğiz. Bu hükümet tarafından kabul ediliyor. Hükümetin de prim anlamında iş verene de destek olmasını bekliyorum." şeklinde bitirdi. 

ENFLASYONLA TAHMİNLER YÜKSELDİ 

Türkiye İstatistik Kurumu ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon ekimde yüzde 2,39 artarken yıllık bazda yüzde 19,89 oldu.

Yıllık enflasyon tahminlerinin yükselmesiyle birlikte, asgari ücretin 3.800 TL'yi rahat bulabileceği düşünülüyor. 

Asgari ücrete gelecek zam doğal olarak Asgari Geçim İndirimi (AGİ)'yi de etkileyecek. Asgari ücret zam yüzdesine göre AGİ'ye de aynı oranda zam gelecek.

AGİ'ye gelecek zamla birlikte asgari ücretin 4.000 TL'yi aşabileceği tahmin ediliyor. 

AK PARTİLİ DEMİRÖZ'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Bu yıl şunu söyleyebilirim, asgari ücret geçinebilecek bir noktada yayınlanacak, ona getirilecek. Artık işverenlerimizin bugüne kadar 'Maliyetler yükseliyor' demesine rağmen bu gemide hepimiz varız, onlar da kazanacak ama çalışanlar da kazanacak. En azından insani bir şekilde yaşama seviyesine getireceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.