1. HABERLER

  2. Altın ve Dolar yatırımcıları aman dikkat! Yılın son çeyreğinde kritik uyarı geldi...
Altın ve Dolar yatırımcıları aman dikkat! Yılın son çeyreğinde kritik uyarı geldi...

Altın ve Dolar yatırımcıları aman dikkat! Yılın son çeyreğinde kritik uyarı geldi...

Altın ve Dolar'da elinde tutan için de yatırım yapmayı düşünene de yılın son çeyreği pozisyon alma zamanı.

A+A-

Amerika Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole Sempozyumu’nda yaptığı konuşma piyasalar tarafından güvercin olarak değerlendirildi.

Jerome Powell’ın konuşmasından sonra borsa ve altın fiyatlarının yükseldiğini,  ABD tahvil faizleri ve doların düştüğünü gördük.

Yurt içi piyasalarda dolar/TL kuru 8,407’den 8,336’ya geriledi. EUR/USD paritesi 1,1734’ten 1,1802’e yükseldi. Dolar endeksi 93,20’den 92,63’e geriledi. Altının ons fiyatı ise 1.784 dolar seviyesinden 1.819 dolar seviyesine, altının gram fiyatı 480 liradan 488 liraya yükseldi. Fed’in faiz artırmak için aceleci olmayacağına dair beklentiler, emtia fiyatlarının yükselişini destekledi. 

ABD verileri küresel piyasaları etkileyecek

Bugünlerde emtia fiyatlarındaki pozitif seyrin devam etmesini bekliyorum. Bu hafta açıklanacak ABD verileri küresel piyasalar için oldukça önemli olduğunu belirtmek isterim. ABD’de açıklanacak Tarım Dışı İstihdam, Tüketici Güveni, ISM İmalat ve ADP Özel Sektör İstihdam verileri bu haftanın önemli verileri olacak.

Altında kar satışı görebiliriz

Altın fiyatlarında ABD’den açıklanacak veriler ile birlikte kar satışları görebiliriz. Ancak açıklanan verilerinin beklentileri karşılaması şartıyla. Cuma gününü 1.817 dolar seviyesinden tamamlayan altının ons fiyatı, yeni direnç seviyelerini test edebilir. Teknik olarak altının ons fiyatında yükselişlerde 1.825 ve 1.838 dolar seviyelerini takip edeceğiz. Geri çekilmelerde ise 1.807-1.802 dolar seviyelerini takip edeceğim.

Altında önemli direnç 492 TL

Altının gram fiyatı, dolar/TL kurunun değer kaybetmesinden dolayı yükselişlerinin sınırlı kaldığını gözlemliyorum. Altının gram fiyatı, 478-488 lira aralığında kalmayı sürdürüyor. Yükselişini sürdürebilmesi için dolar/TL kurundan destek alarak 492 liranın üzerinde kapanış gerçekleştirmesi gerekiyor.

Dolar için kritik süreçteyiz 

Biz, 478-488 lira aralığını takip etmeyi sürdürüyoruz. Bu hafta için de bu bant aralığının geçerli olduğunu düşünüyorum. Altın ve gümüşün ons fiyatında gerileme bekleyen yatırımcısının, yavaş yavaş dolar pozisyonu alması gerektiğini öngörüyorum. Çünkü yılın son çeyreğinde dolar küresel piyasalarda değer artışlarını başlatabilir. Doları olanlar bugünkü düşüşten panik yamamalı. Dolara yatırım yapmayı düşünenler ise bugünü bir fırsat olarak değerlendirmeli…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.