1. HABERLER

  2. Altın fiyatlarında flaş gelişme! Ünlü Ekonomist altın fiyatları 540 TL görecek dedi!
Altın fiyatlarında flaş gelişme! Ünlü Ekonomist altın fiyatları 540 TL görecek dedi!

Altın fiyatlarında flaş gelişme! Ünlü Ekonomist altın fiyatları 540 TL görecek dedi!

Altın fiyatları yükseliyor. Özellikle Afganistan'da durumun kötüye gitmesi ve bombalamalar sonrasında ABD askerlerinin hayatını kaybetmesi nedeniyle altına olan talep artışa geçti. Gram altın yükselişe 486 lira seviyelerinden işlem görüyor.

A+A-

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tahmini! Altın fiyatları yükseliyor. Özellikle Afganistan'da durumun kötüye gitmesi ve bombalamalar sonrasında ABD askerlerinin hayatını kaybetmesi nedeniyle altına olan talep artışa geçti. Gram altın yükselişe 486 lira seviyelerinden işlem görüyor. Uzmanlar ise 'dolar tarafındaki uluslararası piyasalarda yurtiçi piyasalar yansırsa tekrardan gram altın fiyatlarında 540 lira üzerindeki fiyatlar görülecektir' şekilinde görüş bildiriyor.

Altın fiyatlarında flaş gelişme. Dünyanın dikkatle izlediği Afganistan'da dün bombalı saldırıların olması ve ABD askerlerinin hayatını kaybetmesi nedeniyle altın fiyatlarında yön yukarı döndü.

Altına olan talebin artmasıyla birlikte ons altın 1800 dolar seviyesinin üzerine yeniden çıktı.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın bugün Jackson Hole'de yapacağı konuşmada faiz artırımı sinyali ve tahvil alımlarını azaltma mesajı vermesi bekleniyor.

Bu beklentilerin gölgesinde ons altın 1800 dolar psikolojik direncinin üzerine çıktı. Powell TSİ 17:00'da konuşma yapması bekleniyor.

Ons altın gün içinde en düşük 1791 dolar, en yüksek 1802 dolar seviyesini gördü. Saat 08:43 itibariyle 1801 dolar seviyesinden işlem görüyor.

GRAM ALTIN DA GÜÇ KAZANDI

Gram altın fiyatları da güç kazanmaya başladı. Dolar kurunun iç piyasada bir miktar düşüş göstermesine rağmen gram altın yüzde 1'e yakın primle seyrediyor. Saat 08:43 itibariyle 

Gram altın gün içinde en düşük 482.5 lira, en yüksek 486.2 lira seviyesini gördü.

GERİLEME GÖRÜLEBİLİR

Powell'ın vereceği mesajlara yönelik olarak varlık alımlarının azaltılması gündeme gelirse ons altında ilk etapta 1759 dolar seviyesine geri çekilme yaşanabileceğini uzmanlar belirtiyor.

GRAM ALTIN 540 LİRAYA ÇIKABİLİR 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, CNNTürk canlı yayınında altın fiyatları ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu: Dolar tarafındaki uluslararası piyasalarda yurtiçi piyasalar yansırsa tekrardan gram altın fiyatlarında 540 lira üzerindeki fiyatlar görülecektir.

 Dolar/TL kurundaki aşağı yönlü trend kalıcı mı? Şu anda kısa vadeli aşağı yönlü bir trend var altın yatırımcıları buna dikkat etmelidir.

Altının gram fiyatında vatandaşların dikkat etmesi gereken süreç 475-505 bant civarı. 480’in altına sarkması durumunda ise gram altın alımı yapılabilir.

Kısa vadeli altın al sat yapanlar var ve gelenekçi olanlar var. Eğer uzun vadede göz önünde bulundurmak isteniyorsa şu an gram altında alım yapılabilir.

Ben gram altındaki düşüşlerin kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Yıl sonunda yükseliş muhtemel olacaktır.

‘ALTIN UZUN VADEDE ALIM FIRSATI’ 

Birçok sebep enflasyonu körüklüyor. Afganistan’daki belirsizliklerle tekrardan altına yönelim olacaktır. 

Merkez Bankaları şu anda altın almaya devam ediyor. Benim nazarımda altın orta ve uzun vadede alım fırsatı olarak görülüyor. "

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.