1. HABERLER

  2. Altın fiyatları için korkutan açıklamalar! Büyük dalganın yaklaşmasına çok az kaldı ama…
Altın fiyatları için korkutan açıklamalar! Büyük dalganın yaklaşmasına çok az kaldı ama…

Altın fiyatları için korkutan açıklamalar! Büyük dalganın yaklaşmasına çok az kaldı ama…

Amerikan doları ile beraber küresel tahvil faizleri üzerine odaklanmış bir şekilde beklenen altın fiyatları bu hafta içerisinde son on ayın en alt seviyelerine kadar indi. Altın üzerinde meydana gelen büyük dalgalanmanın yaşandığına dair uzmanlar dikkatle

A+A-

Amerikan doları ile beraber küresel tahvil faizleri üzerine odaklanmış bir şekilde beklenen altın fiyatları bu hafta içerisinde son on ayın en alt seviyelerine kadar indi. Altın üzerinde meydana gelen büyük dalgalanmanın yaşandığına dair uzmanlar dikkatleri çekerken uzun vadeli süreçlerde altının çok güçlü bir hale geleceğini dile getiriyor.

Bir yandan da altın yatırımcılarının büyük korkusu olan tahminler Fitch tarafından geldi. Kurumdan gelen açıklamalara bakılacak olursa orta ve uzun vadeli süreçler içerisinde birçok uzmanın tam aksi olarak fiyatlarda büyük bir zayıflama olması ön görülüyor.

2020 yılında altın fiyatları 2075 dolar seviyesine kadar çıkarak rekor kırdıktan sonra yeni bir ralli yakalamayı başaramadı. Bazı hisseler ve bitcoin gibi kripto paralar son aylar içerisinde adeta rampadan fırlatılmış gibi yukarı yönlü hareketine geçerken sarı metal geçen yıl meydana gelen zirvesinin yüzde 19 seviyesinde altına indi ve ons fiyatlarının 1687 dolar olmasına neden oldu. Analistler 1700 doların üzerinde kalmayı başaramayan altında satışların artacağını ve altın boğalarının yeniden destek hatlarına doğru geri çekilmek zorunda kalacağına işaret etti. Uzun ve orta vadeli olarak iyimserlikler korunmaya devam edecek.

Son on ayın en düşük seviyesi…

Enflasyon endişelerinin bir rafa kaldırılması Amerikan doları ile beraber küresel tahvil faizlerine odaklanan altın fiyatlarında bu hafta son on aylık sürecin en düşük seviyelerine kadar gelindi. Fed başkanı Jerome Powell geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama sırasında tahvil getirileri ile beraber enflasyon beklentilerinin kontrol altında tutulacak olduğuna dair dikkatler çekildi. Piyasalar üzerinde tatmin edici açıklamalarda bulunmaması ise volatilitenin artmasına neden oldu. Altın aşağı yönlü hareketine bir anda hızlı giriş yaptı.

Yatırımcılar bundan sonra altın fiyatları ne yönde olacak diye merak ederken güney cephesi içerisinde savaşmak zorunda kalması söz konusu olabilir. Altının toparlanma evresine geçebilmesi için 1735 dolar seviyesine kadar gelmesi ikinci bariyer olarak da 1755 dolar seviyesine kadar gelmesi gerektiği bu süreçlerde 1700 dolar seviyesinin altına inmemesi gerektiği dikkatleri çekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.