1. HABERLER

  2. Aile Yardımında Son Dakika! Emekliler 461 TL Ek Kazanç Sağlayacak..!
Aile Yardımında Son Dakika! Emekliler 461 TL Ek Kazanç Sağlayacak..!

Aile Yardımında Son Dakika! Emekliler 461 TL Ek Kazanç Sağlayacak..!

Memur konfederasyonları ve Türkiye Emekliler Derneği tarafından gündeme getirilen emeklilerinde aile yardımından faydalanmalarına ilişkin son dakika gelişmesi yaşandı. Peki, aile yardımı eklendiğinde Bağ-Kur ve SSK’lıların maaşları kaç TL olacak?

A+A-

İşte emekli ve memur maaşlarına ilişkin detaylar…

Uzun bir süredir gündemde tutulan ve memur konfederasyonlarının da taze tuttuğu konulardan biri olan aile yardımı ile ilgili Bakan Zümrüt Selçuk açıklama da bulundu. Koronavirüs döneminde bu konu ile ilgili çalışmaların yapıldığını belirtti. İşte Bakan Selçuk'un açıklamaları ve aile yardımına ilişkin son dakika haberleri…

Aile yardımı almak isteyenler KPDK ya da toplu sözleşme ile konunun karara bağlanmasını bekliyorlardı. Bu talep hayata geçerse aylık 461 TL ek gelir sağlanacak. Önümüzdeki ay itibarıyla gerçekleşecek olan KPDK toplantısında konu yeniden görüşülecek ve ağustosta gerçekleşecek toplu sözleşme ile memurlar kadar emeklilerde bu ödemeden yararlanabilecekleri için heyecanlı bekleyişlerini sürdürüyorlar.

İşçi ve memura eşi ile çocukları için ödenen aile yardımının emeklilere de sağlanması gündeme taşınmıştır. Emekliler Derneği bu konuyu ilk olarak gündeme getirdi. 2021 yılının ilk altı ayı için memurlara çalışmayan işleri için 376,83 TL aile yardımı ödemesi yapılıyor. Çocuk yardımı 0-6 yaş çocuklar için 88,29 TL, 6 yaş üstü çocuklar için ise 42,45 TL olarak ödeniyor. Talepler hayata geçirilirse bu ödemelerden emeklilerde yararlanabilecek. Eşi çalışmayan ve 6 yaş üstü 2 çocuğu olan emekli aylık 461 lira 73 kuruş alabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.