1. HABERLER

  2. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığından müjde! 20 bin TL sosyal yardım başvuruları başladı…
Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığından müjde! 20 bin TL sosyal yardım başvuruları başladı…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığından müjde! 20 bin TL sosyal yardım başvuruları başladı…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığından müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Bakanlık tarafından ihtiyacı olan ailelere gerekli şartları yerine getirip başvurma durumunda sosyal yardımlar verilmeye devam ediyor.

A+A-

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığından müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Bakanlık tarafından ihtiyacı olan ailelere gerekli şartları yerine getirip başvurma durumunda sosyal yardımlar verilmeye devam ediyor.

Sosyal yardımlar konusunda devlet hız kesmeden yardımlarına devam ediyor. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı aranan şartları yerine getiren herkese hız kesmeden desteklerini sunuyor.

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı her ay aktif olarak vatandaşlara ihtiyaç durumuna göre destekler vermeye devam ediyor. Bunlar aile yardımlarından sağlık yardımlarına, eğitim yardımlarından gıda yardımlarına, elektrik yardımlarından nakdi yardımlara kadar birçok alanda sunuluyor. Bazı yardımlar her ay düzenli olarak ödenirken bazı yardımlar da iki ayda bir ödenmeye devam ediyor.

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından gelen yardımlar…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığından vatandaşlar için ihtiyaç sahibi olma durumlarına göre destekler gelmeye devam ediyor. Bu destekler;

  1. Gıda yardımları

Özellikle ramazan ve kurban bayramı başta olmak üzere dini bayramlarda verilen gıda yardımları aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından sunuluyor. Kişilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için verilen yardımlar için başvuru yapılması gerekir. Kaymakamlıklara bağlı olarak çalışma hayatına devam eden sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına 18 yaş ve üzerinde vatandaşların başvuru yapması gerekir. Bu noktada haneye giren gelir miktarının hanede yaşamına devam eden kişi miktarına düşen kısmının asgari ücretin üçte birinin altında olması gerekir. Bu şartı yerine getirenler için destekler verilmeye devam ediyor.

  1. Barınma yardımları

Sağlıksız ve bakımsız evlerde yaşamlarına devam eden vatandaşların artık eski, bakımsız ve sağlıksız ortamlarda kalmalarına engel olmak, ev bakım ve onarımları için verilen desteklerdir. Muhtaç durumda olan ailelerin başvuru yapması gerekir.Kaymakamlıklara bağlı olarak çalışma hayatına devam eden sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına 18 yaş ve üzerinde vatandaşların başvuru yapması gerekir. Bu noktada haneye giren gelir miktarının hanede yaşamına devam eden kişi miktarına düşen kısmının asgari ücretin üçte birinin altında olması gerekir. Bu şartı yerine getirenler için destekler verilmeye devam ediyor.

Yardım için aranan şartlar belli oldu…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından verilen sosyal yardımlar için aranan şartlar belli oldu. Bu şartları yerine getirme durumuna göre destekler sunuluyor. Kaymakamlıklara bağlı olarak çalışma hayatına devam eden sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına 18 yaş ve üzerinde vatandaşların başvuru yapması gerekir. Bu noktada haneye giren gelir miktarının hanede yaşamına devam eden kişi miktarına düşen kısmının asgari ücretin üçte birinin altında olması gerekir. Bu şartı yerine getirenler için destekler verilmeye devam ediyor. Barınma yardımları kapsamında 20 bin TL ye varan destekler sunulurken yetim çocuklar için her iki ayda bir 150 TL yardım, eşi vefat eden kadınlar için aylık 375 TL dul maaşı veriliyor. 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğum yapan annelerin ilk doğumlarında 300, ikinci doğumlarında 400, üç ve sonraki doğumlarında bir kereye mahsus olarak 600 TL ödemeler yapılır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.