1. HABERLER

  2. Aile Bakanlığından Müjde! Başvuran Binlerce Vatandaşa Karşılıksız 1460 Lira Yardım Yapılıyor...
Aile Bakanlığından Müjde! Başvuran Binlerce Vatandaşa Karşılıksız 1460 Lira Yardım Yapılıyor...

Aile Bakanlığından Müjde! Başvuran Binlerce Vatandaşa Karşılıksız 1460 Lira Yardım Yapılıyor...

İhtiyaç sahibi Vatandaşlara belirli başlıklar altında, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardımlar verilmeye devam ediyor

A+A-

Bu sebeple devlet tarafından yapılan maddi desteklerin sayısı ve bu yardımlara gelen talep sayısı arttı. Bu süreçte en çok talep edilen yardım ise her haneye yalnızca 1 defa verilen 1000 lira PandemiSosyal Destek Programı oldu. Ne yazık ki yurttaşlara bu yardım yeterli gelmedi ve devlet tarafından verilen diğer sosyal yardımlar araştırmaya başlandı. Bizde yurttaşlarımız için her ay ya da iki ayda bir ödemeli sosyal yardımları derledik.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi olan yurttaşlara elektrik tüketim desteği vermektedir. Bu yardıma herhangi bir müracaat yapmanız gerekmiyor. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi aileleri tespit edip her ay listelerini yayınlıyor. Elektrik Tüketim Desteğinden faydalanma fırsatı yakalayan yurttaşların, kimlik kartları ve elektrik faturaları ile beraber en yakın PTT şubelerine gitmeleri gerekiyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yardım kapsamında 1-2 kişilik ailelere aylık olarak 75 kWh, 3 kişilik ailelere aylık olarak 100 kWh, 4 kişilik ailelere aylık olarak 125 kWh, 5 ve daha fazla kişilik ailelere ise aylık olarak 150 kWh karşılığı nakit ödeme yapıyor


TÜBERKÜLOZ VE SSPE HASTALARI İÇİN VERİLEN SOSYAL YARDIM

Bazı hastalıkları olan yurttaşlara, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aylık olarak sosyal yardım ödemeleri yapılır. Kronik hastalıklara sahip olan kişiler yardıma muhtaç olarak görülmektedir. SSPE ve tüberküloz hastalığından dolayı mali kayıp yaşamakta olan yurttaşlara nakdi yardım desteği yapılır.Bu yardımdan faydalanmak isteyen yurttaşlardan herhangi bir evrak talep edilmemektedir. Bu hastalıklara sahip olan yurttaşlara her ay 1460 lira maddi yardım verilmektedir.

ÇOKLU DOĞUM YARDIMI

0-2 yaş arasında çoklu doğum ile dünyaya gelen çocukların ailelerine, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım yapılabilmektedir. Bu sosyal yardım sayesinde çocukların beslenme ve diğer ihtiyaçları giderilir. Bu yardımdan faydalanmak isteyen yurttaşların hane içerisinde kişi başı ortalama gelirinin 701 liranın altında olması gerekiyor. Gerekli şartları sağlamakta olan yurttaşlar Çoklu Doğum Yardımı kapsamında her ay 150 lira ödeme alır.

YAŞLILIK AYLIĞI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ülkemizde yaşamakta olan muhtaç durumda olan yaşlı yurttaşlara yaşlılık aylığı vermektedir. Vatandaşların bu yardımdan yararlanabilmesi için 65 yaşın üzerinde olması, kendinin ya da eşinin sosyal güvencesi olmaması ve 701 liradan fazla gelire sahip olmaması gerekiyor. Gerekli koşulları sağlamakta olan yurttaşlara Yaşlılık Aylığı kapsamında 672 lira ödeme yapılır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.