1. HABERLER

  2. 6 yıl erken emekli olabilmek için şartlar belli oldu! Kadınlar günlük 38 TL ödeyerek emekli olabiliyor! Emeklilik olmak isteyenlere müjde!
6 yıl erken emekli olabilmek için şartlar belli oldu! Kadınlar günlük 38 TL ödeyerek emekli olabiliyor! Emeklilik olmak isteyenlere müjde!

6 yıl erken emekli olabilmek için şartlar belli oldu! Kadınlar günlük 38 TL ödeyerek emekli olabiliyor! Emeklilik olmak isteyenlere müjde!

Emeklilik hayali kuran vatandaşların pek çok erken emeklilik fırsatı bulunuyor. Çoğu kişi bilmese bile, 6 yıla kadar erken emekli olunabiliyor..

A+A-

Emeklilik hayali kuran vatandaşların pek çok erken emeklilik fırsatı bulunuyor. Çoğu kişi bilmese bile, 6 yıla kadar erken emekli olunabiliyor..

Askerlik borçlanması ya da doğum borçlanması adı verilen yöntemle hem erkekler hem de bayanlar erken emekli olabiliyor. Kadınlarda doğum borçlanması en çok tercih edilen erken emeklilik yöntemlerinden bir tanesi oluyor. Doğum borçlanması ile 6 yıl erken emekli olabiliyorsunuz. Bunun için de günlük 38 lira borçlanma tutarı belirleniyor. İşte, erken emeklilikle ilgili merak edilen bilgiler!.

Günlük 38 tl'ye emekli olabilirsiniz! SGK’dan 6 yıl erken emeklilik formülü! Milyonlarca kişi faydalanıyor…

Doğum borçlanmasında prim ödemeleri için her sene minimum bir tutar belirlenir. 2021 yılı tarifesine göre bir günlük minimum borçlanma tutarı, 38.16 TL. Sigortalılar, günlük kazançları çerçevesinde ödemenin üst tutarını kendileri belirleyebiliyor.

Özel sektör çalışanları, doğum borçlanması hizmetinden yararlanabilmek için nereden sigortalı olduğu önemli olmaksızın en son çalışmakta olduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne giderek ya da e-devlet üzerinden belirtilen yollarla müracaat yapabilirler.

Memurlar ise kendileri ya da hak sahipleri vasıtası ile SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Daire Başkanlığı'nın bulunduğu adrese yazacakları dilekçe ile müracaatlarını yapabilirler.

Sigortalı kadın çalışanlar, evlat edindikleri en fazla 3 çocuk için de 2 yaşını doldurmamış olması koşulu ile bu imkandan yararlanabilir.

Ayrıca evlat edinilen çocuk veya çocukların biyolojik anneleri de doğum borçlanmasından aynı şartlar dikkate alınarak faydalanabilir.

Bu durumun oluşabilmesi için en büyük kriter ise; iki tarafın da evlatlık işleminin ardından geçen sürenin 2 yılı aşmamış olmasıdır.

Aylık bağlanmamış olması koşulu ile borçlanma tutarının tamamı sigortalının talebi halinde herhangi bir sınırlama olmaksızın iade edilir. Yeniden borçlanmak istemesi halinde yeni talep alınarak borç tutarı hesaplanır.

Borçlanma primi günlük minimum ücretin yüzde 32'si ile bunun 7.5 katı arasında yatırılabiliyor. Bu yıl için günlük minimum prim tutarı 38 lira ile 286 lira arasında değişiyor. Borçlanma eksik prim gününü tamamlamak, sigorta başlangıcını öne çekmek amacı ile yapılır. İhtiyaç kadar borçlanılabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.