1. HABERLER

  2. 5 Milyon Emekliye 355 TL İntibak Müjdesi Geldi! Milyonlarca Emekli Yeni Zamdan Yararlanacak…
5 Milyon Emekliye 355 TL İntibak Müjdesi Geldi! Milyonlarca Emekli Yeni Zamdan Yararlanacak…

5 Milyon Emekliye 355 TL İntibak Müjdesi Geldi! Milyonlarca Emekli Yeni Zamdan Yararlanacak…

Yüzlerce kişinin büyük bir merak içerisinde beklediği intibak zammı durumu için son dakika güncellemeleri bulunuyor. Uzun zamandır kişilerin beklemede olduğu bu zammın ardından maaşların ne kadar ödeneceği herkes tarafından araştırılıyor.

A+A-

2000 senesinden önce emekli olan kişiler için yapılan durumların bir diğeri ise sonrasında emekli olanlar için isteniyor. Emekli vatandaşların yakından takip ettiği bu haberler ile ilgili tüm gelişmeleri sitemiz üzerinden bulabilirsiniz. Son güncellemenin ardından yeni maaşlarda nasıl bir değişim olacağı da ele alınan konular arasında bulunuyor. Zam sonrasında kişilerin maaşlarında oluşacak değişim ne olacak?

İntibak zammının alınmasının ardından kişilerin ödemelerinde ne kadarlık değişimler meydana gelecek? Bu yasa henüz meclis tarafından geçti mi? Gibi sorular kişilerin internet üzerinde en çok merak ettiği sorular arasında yer alıyor. Ortalama beş milyon emekli kişi için büyük bir önem taşıyan bu durumda yaşanan son güncellemeler ise herkesin ilgisini çekiyor. Kişiler isteklerini Memur-Sen yolu ile hükümete bildirmişti.

Bu yasanın meclisten onaylanmasının ardından arada büyük farklılıklar meydana gelecek, bu farklar ise maaşlara yansıtılarak ödeme yapılacak. Bakanlığın yapacağı açıklamayı merakla bekleyen kişiler, sürekli yeni konuşmaları takip ediyorlar. Zamdan sonra maaşlarda oluşacak değişimler nasıl olacak?

Emekli İntibak Zammı Yeni Gelişme Var Mı?

2000 senesinden evvel emeklilik hakkı elde eden kişiler için yapılan düzenlemeler, sonrasında emeklilik hakkı alan kişiler için de görüşülüyor. Fakat bu durumla ilgili resmi bir açıklama henüz bakanlık tarafından yapılmadı. Öngörülere göre intibak zammı sonrasında kişilerin maaşlarında değişmeler yaşanacak ve ödemeler bu yolla gerçekleştirilecek.

Eğer kişilerin istekleri yerine getirilir ve meclis tarafından onaylanır ise kişilerin maaşlarında 355 TL’ye yakın yükselmeler oluşacak.

İntibak Talebi Gündeme Taşındı

2000 senesi ve bu zamanın ardından emeklilik hakkı alan kişiler, bu düzenlemelerin yasa olarak onaylanmasını merak içerisinde bekliyor. Özellikle memur işçilerinin emeklilerini ilgilendiren bu sözleşmenin ayrıntıları, Memur-Sen aracılığı ile ele alınmaya başlandı.

Kamu Personeli Dayanışma Kurulu görüşmelerinde konuşulan ve sonuçlandırılması istenilen karar, eğer uygulanır ise kişilerin arasındaki ayrıcalıklar kaldırılacak. Aynı kadro üzerinden çalışmalarını yürütmüş olan kişiler farklı maaşlar almayacaklar. Az maaş alan kimselere de ek ödemeler gerçekleştirilecek ve arada oluşan farklılıklar kapatılacak.

SSK ve Bağ-kur emeklilerin istekleri eğer uygulanırsa, emeklilik maaşı alan kişilerin ödemelerinde değişiklikler meydana gelecek. 2000 senesinin ardından intibak zammı hakkı kazanan kişilere 50-355 TL arasında ödemeler yapılacak. Bu vatandaşların maaşları yeniden düzenlenecek ve zamlar getirilecek. Emekliler Derneği’ne göre bu yasa ile ortalama beş milyon kişi zam alacak ve eşitlik sağlanmış olacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.