1. HABERLER

  2. 4D’li Taşeron Maaşlarında Şok Gelişme! Maaş Zamları Belli Oldu Mu? Yüzde 15 ile 17,5 Arası Zam Bekleniyor…
4D’li Taşeron Maaşlarında Şok Gelişme! Maaş Zamları Belli Oldu Mu? Yüzde 15 ile 17,5 Arası Zam Bekleniyor…

4D’li Taşeron Maaşlarında Şok Gelişme! Maaş Zamları Belli Oldu Mu? Yüzde 15 ile 17,5 Arası Zam Bekleniyor…

İçerisinde bulunduğumuz yıl biterken, yeni yılın gelişi ile kişiler bazı zamları beklemeye başladı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak olan açıklamalar sonucunda oranlar ve gelecek artışın yüzdeleri ise merak konusu.

A+A-

4D’li taşeron maaşlarında kadrolu çalışma düzenine devam eden kişilerin, yeni yıl içerisinde alacağı refah payı, ek ücretleri ve gelecek ödemelerin yüzdelik miktarları herkes tarafından bekleniyor. Bu işçilerin yeni alacakları maaşların ne kadar olacağı masaya yatırıldı ve zam oranları herkesin soru işareti oldu. Sizlerin de merak ettiği taşeron işçilerinin yeni maaşları hakkındaki bilgileri bu haber içerisinde sunduk.

İşçiler henüz maaşlarına gelecek zamlar hakkında bir bilgi sahibi değiller ve gelecek açıklamaya kulak kesilmiş durumdalar. 4D’li taşeron maaşlarında yeni yılın ilk ayında oluşacak zam herkesin merak ettiği bir konu olarak gündemde bulunuyor.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanması gereken bu konuda, herkes bakanlığın yapacağı açıklamayı merak ediyor. Yeni gelecek zamların tahmin miktarı ise %15 ile %17,5 arasında olacağı düşünülüyor.

4D Taşeron Maaş Zammı Belli Oldu Mu?

TİS sözleşmelerinin belirttiği yollar doğrultusunda taşeron işçilerin, yeni maddi ve mali haklarının nasıl olacağı belirlenecek. Ancak bu haklar için henüz kesin bir yargıda bulunulmadı. Kişiler ise bu durumları ön plana alarak hemen gelecek bir haberi bekliyor.

TİS toplantılarının ardından yeni sosyal haklar gelecek ve düzenlemeler gerçekleşecek. Söz konusu olan sözleşmeler 31 Ekim’de geçerliliğini yitirdiği için kişilerin iş alanlarında da bazı farklılıklar oluşacak. Yılın on ve on birinci ayınca gerçekleşecek toplantıların ardından kişilerin merak ettikleri ayrıntılara cevap gelecek.

Yüzdelik Dilim, Zammı ve Ek Ödeme…

4D’li taşeron maaşlarında meydana gelecek zamlar herkesin merak ettiği bir konu oldu. Bu zaman içerisinde genellikle %8 ile %10 arasında zamlar kişilerin maaşlarına yansıtılıyordu. Ancak bu durum içerisinde zamların %15 ile %17,5 olacağı tahmin ediliyor.

Yüzdelik dilim planlama işlemleri de maaşlar kadar kişilerin dikkatini çeken bir durum olarak belirleniyor. Yeni düzenlenen ve toplu bir şekilde gerçekleşen sözleşmeler sonucunda, kişilerin kadrolu çalışmalar öncesindeki yüzdeleri de söz konusu. Düğün ve eğitim gibi alanlarda da çeşitli düzenlemeler bekleniyor, kişilerin ek ödemlerinin güncellenmesi ön görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.