1. HABERLER

  2. 4D’li Taşeron İşçilere Yüzdelik Dilim Düzenlemesi Geldi! Seyyanen Maaş Zammı Açıklandı..!
4D’li Taşeron İşçilere Yüzdelik Dilim Düzenlemesi Geldi! Seyyanen Maaş Zammı Açıklandı..!

4D’li Taşeron İşçilere Yüzdelik Dilim Düzenlemesi Geldi! Seyyanen Maaş Zammı Açıklandı..!

Taşeron işçileri ilgilendiren önemli açıklamalar ard arda geliyor. 4D taşeron işçi seyyanen zam yapılacak mı? 900 bin kişiyi ilgilendiren bu düzenlemeler de son durum ne? İşte bakanlık tarafından yapılacak düzenlemelerin detayları ve toplu iş sözleşmesine

A+A-

Pek çok kişi maaşlarına yapılacak düzenlemeleri merakla bekliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir adım atılması bekleniyor ve çalışmaların sürdüğü açıklanmıştır. Geçtiğimiz yıllarda kamuya geçmiş olan taşeron işçiler için bakanlıktan yapılacak zam haberi merakla bekleniyor. 4D’li taşeron işçilere yüzde kaç zam yapılacak? Yüzdelik dilim düzenlemesi hayata geçiyor mu? Seyyanen zam uygulaması yapılacak mı? İşte merak edilenler ve son dakika haberleri…

Seyyanen Maaş Düzenlemesine Geçildi!

İlk olarak Ankara Çubuk ilçesi belediyesinde toplu sözleşme imzalandı ve Yeşil Çubuk gıda ile Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan anlaşma da iki tarafında haklarını korumak için imzalar atıldı. En düşük işçi maaşı 3.728 TL olarak belirlendi.

Yüzdelik Dilim Düzenlemesi Geliyor Mu?

Merak edilen en önemli konulardan biri yüzdelik dilim düzenlemesi oldu. 696 sayılı kanun hükmünde kararname ile alınan üyeler 1 Temmuz'dan başlayan toplu iş sözleşmesi süreçlerini 1 Kasım itibariyle kamuda başlayacak. Toplu iş sözleşmeleri konusu çalışma hayatının diğer alanları da yansıyacak. Taşeron işçiler için 4D’li yüzdelik zam oranı söz konusu olacak. Ancak hangi çalışana yüzdelik orana uygulanacağı ile ilgili henüz kesin bir bilgi bulunmuyor.

Kimlerin Maaşı Yüzdelik Dilim İle Yükseliyor?

Taşeron işçileri yüzde 4 oranında zam uygulanmasına karar verilmişti. Ulaşılan son bilgilere göre taşeron işçilerin maaşlarına % 17 oranında zam yapılması gündemde konuya ilişkin açıklama Hak-İş’ten geldi.

  • Hak-İş Genel Başkanı Bakan Selçuk ile kadroya alınan üyelerin 1 Temmuz itibariyle yapılacak toplu iş sözleşmesinin sürecinde 1 Kasım'da bu işlemin karara başlayacağını söyledi. Toplu iş sözleşmesi süreçleri konusu başta olmak üzere çalışma hayatının diğer gündemlerini de verimli bir toplantı yapılacak dedi.
  • Türk-İş Sendikası yüzde dörtlük oranın ardından çok yüksek banttan bir zam talebinde bulundu.
  • Bakanlığın teklifi ise taşeron işçileri 2020 yılında, 2020 enflasyon oranı ile 2021 enflasyon hedeflerine göre zam yapmayı teklif ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.