1. HABERLER

  2. 25 yıl evli kalan emekli olacak! Emeklilik şartları nedir?
25 yıl evli kalan emekli olacak! Emeklilik şartları nedir?

25 yıl evli kalan emekli olacak! Emeklilik şartları nedir?

25 yıl evli kalana emeklilik imkanı sağlanacak mı araştırılıyor. 2021 aramalara giderek yoğunlaştı. Emekli olmak isteyenlere nasıl emeklilik imkanı oluşturuluyor? İşte detaylar…

A+A-

Yaşamının büyük çoğunluğunu evinde geçiren ve sevdikleri için çalışan kadınlara emeklilik almak oluşturulacak ev hanımlarına emeklilik mümkün mü? Araştırması yapılıyor ve çeşitli yöntemlerle emeklilik imkanı elde edilebiliyor. İşte çalışma fırsatı bulamayan ve genç çocuk sahibi olmuş kadınlara emeklilik fırsatını ilişkin detaylar ve son dakika haberleri…

Ev Kadınları Emekli Olabilir Mi?

Ev hanımlarına emeklilik imkanı konuşuluyor. Zor bir iş olarak görülen emeklilik yaşlılık döneminde büyük bir öneme sahip çalışma hayatını tamamlamış kişiler yaş ve prim günü doldurmaları halinde emeklilik hakkını elde edebiliyor. Devletten önemli bir görüşme sağlandı ve artık 25 yıl evli olan ve 50 yaşını doldurmuş olan emeklilik hakkı bulunmayan ev kadınlarına emeklilik imkanı oluşturulacak.

Normal şartlar altında 2008 yılı sonrası çalışmaya başlayan kadınların emekli olabilmesi için 7200 prim gününe sahip olması ve 20 yıl çalışma hayatında aktif olarak yer almış olması gerekiyor. SGK’ya göre çalışma hayatına katılmamış ve emekli olacak süre kadar önemli sosyal haklardan yararlanabiliyorlar. Kadınların emeklilik prosedürlerine ilişkin değişiklik de gündeme geldi.

Ev Kadınları Hangi Şartlarda Emekli Olabilir?

Ev hanımlarına emekli olabilmeleri için önemli şartlar sunuldu. Belirli bir süre SGK'da kaydı bulunanlar emeklilik kapsamında başvuru oluşturdukları takdirde emekli olabiliyorlar.

  • 1995 yılı ve öncesinden itibaren evli olmak
  • En az 25 yıl evli kalmak
  • 50 yaşının üzerinde olmak
  • 1970 yılı ve öncesinde doğmuş olmak
  • 18 yaşından büyük olmak yaşlılık aylığı veya malullük maaşı almamak
  • Gelir vergisine tabi bulunmamak aranılan şartlarındandır.

İsteğe Bağlı Sigortalı Nasıl Olunur?

SGK’dan isteğe bağlı sigortalılık sistemi oluşturuldu. Zorunlu sigortası olmayan vatandaşlar bir ay içinde 30 günden daha az çalışma yapıyorlarsa ve 18 yaşını doldurmuşlarsa yaşlılık, malullük maaşı almıyorlar ise belirlenen şartlara uygun oldukları tespit edildiği takdirde kendisinin prim ödeyerek emeklilik sağlaması mümkün olacaktır. İsteğe bağlı sigortalılıkta SGK İl Müdürlüğü'ne ya da sosyal güvenlik merkezlerine prim esas kazancın taban ve tavan sınırı arasında kalan kısım üzerinden belirlenerek ödeme yapılmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.