1. HABERLER

  2. 2021 Yılı Ocak Ayı Emekli Maaşı Zammı Ne Kadar Olacak?
2021 Yılı Ocak Ayı Emekli Maaşı Zammı Ne Kadar Olacak?

2021 Yılı Ocak Ayı Emekli Maaşı Zammı Ne Kadar Olacak?

Yıl sonuna yaklaşıldıkça emekliler tarafından en çok merak edilen konuların başında şüphesiz girilecek yeni yılda emekli maaşlarına yapılacak zamlar geliyor. Bilineceği üzere emeklilere Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 kez zam yapılıyor.

A+A-

Yapılacak zamların ne olacağı konusunda belirleyici temel unsur ise enflasyonun konumu. Yapılan açıklamalar kapsamında bugüne dek sadece 4 aylık enflasyon rakamları açıklandı. Açıklanan enflasyon rakamları doğrultusunda emeklilere yaklaşık olarak yüzde 6,5 oranında zam yapılması bekleniyor.

Türkiye’de milyonlarca emekli yurttaş Ocak ve Temmuz aylarına girildiğinde ya da yaklaşıldığında öncelikli olarak emekli maaşlarına yapılacak zam miktarlarını merak ediyor. Bilineceği üzere emekli maaşlarına yapılacak zamların belirleyicisi yıllık enflasyon rakamları.

Bu bağlamda şimdiye kadar 4 aylık enflasyon rakamları açıklandı ve bu rakamlar üzerinden kısmen bir öngörüde bulunmak mümkün. Açıklanan enflasyon rakamları doğrultusunda emeklilere yeni yıl kapsamında yapılacak zammın ortalama ne kadar olacağı konusunda fikir sahibi olmak mümkün olmakla birlikte, kesin rakamları vermek imkansız. 2021 emekli maaşları ne kadar olacak? 2021 Bağ-Kur maaşları ne kadar olacak?

En Düşük ve En Yüksek Emekli Maaş Rakamları

Yapılan 4 aylık enflasyon açıklamaları kapsamında en düşük ve en yüksek maaş miktarına sahip olabilecek emeklileri tahmin etmekte mümkün. Yapılan hesaplamalara göre Ocak ayında emeklilere yapılacak olan zam miktarı %3 olursa, sıradan bir memur emeklisinin Ocak ayı itibariyle maaşı 2.898 TL olacak. Enflasyon oranlarında değişiklik olması durumunda %5,35 oranında zam yapılırsa en düşük memur emeklisinin maaşı 2.964 TL’ye kadar çıkabilir.

Yeni açıklanan ekonomi paketi kapsamında 2020 yılı için enflasyon oranı %10,5 olarak tahmin edilmişti .Bu tahmine göre 2020 ikinci 6 aylık enflasyon %4,49 olacak gibi görünüyor. Bu tahminler ışığında en düşük emekli aylığı esnaflarda 1988 TL, 2000 yılından önce emekli olan SSK’lılarda 2353 TL ve memurlarda ise 2938 TL’ye kadar yükselebilecek. Bu rakamlara göre memurlara yapılan ek yardımlar haricinde en düşük memur maaşı da 3.882 TL’ye kadar ulaşabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.