1. HABERLER

  2. 2021 PTT Personel Alım İlanı Yayınlandı! Sınav da Ne Sorulacak Ve Başvuru Şartları Ne? PTT 55.000 Personel Alımını Ne Zaman Yapılacak?
2021 PTT Personel Alım İlanı Yayınlandı! Sınav da Ne Sorulacak Ve Başvuru Şartları Ne? PTT 55.000 Personel Alımını Ne Zaman Yapılacak?

2021 PTT Personel Alım İlanı Yayınlandı! Sınav da Ne Sorulacak Ve Başvuru Şartları Ne? PTT 55.000 Personel Alımını Ne Zaman Yapılacak?

PTT 2021 yılında 55 bin personel alımı yapacağını açıkladı. Vatandaşı heyecanlandıran açıklama yakından takip ediliyor.

A+A-

2021 yılında personel alımı ile ilgili konular gündemde ve geçtiğimiz yıl 2023 yılına kadar 55.000 personel alımı yapacağı belirtilmişti. 2021 alımları için herhangi bir ilan henüz paylaşılmadı. İşte PTT ilanlarına ilişkin detaylar…

PTT, KPSS puan türüne göre alım yapacak. 2021 PTT personel alımı için KPSS taban puanın ne kadar olması gerekiyor? 55.000 personel alımı hangi tarihte gerçekleşecek? Hangi şartlar aranıyor? Başvuru için gerekli evraklar ne? İşte PTT'ye ilişkin son dakika haberleri…

KPSS lisans, önlisans, ortaöğretim sonuçlarına göre PTT personel alımı yapacak. 2021 alım tarihi açıklandı mı araştırılıyor. Peki başvurular nasıl yapılacak?

Ptt Başvuru Şartları Ve Detaylar

KPSS puanlarının açıklanması ile birlikte lisans, önlisans ve KPSS puanları ile PTT personel olarak atanmak isteyenler başvurularını nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. PTT resmi internet sitesi üzerinden başvuru alanı seçilmeli ve KPSS puan türüne göre seçtikleri alana da değerlendirilmeleri sağlanacak. Personel alımı için sınav katılım şartını sağlayanlar sınav katılım ücretini Ziraat Bankası'na ya da PTT web sitesi üzerinden yatırmalılar. Başvuru formunu doldurmak için PTT internet sitesi üzerindeki başvuru formundan yararlanabilmek mümkündür. İhtiyaç halinde kişilerin hem yazılı hem de sözlü sınav uygulanabilir. Uygun olunması durumunda işe kabul edilebilmesi sağlanır.

Ptt Yazılı Sınavda Hangi Sorular Sorulacak?

PTT yazılı sınavında sorulacak sorulara ilişkin paylaşım yapıldı. Staj başvuruları kariyerkapısı.cbiko.gov.tr adresinden yapılmaktadır. PTT yazılı sınavında;

  • Türkçe paragraf dil bilgisi ve yazım kuralları
  • Sayısal ve mantıksal akıl yürütme
  • Sözel akıl yürütme
  • Temel yurttaşlık bilgisi
  • Türkiye coğrafya
  • Genel kültürel ve güncel sosyoekonomik konular ölçme becerileri ile ilgili sorular sorulmaktadır.

Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak?

PTT personel alımı ne zaman yapılacak araştırılıyor. Ancak konuya ilişkin kesi bir bilgi verilmedi. Taban puanının kaç olacağı ile ilgili de açıklamalar araştırılıyor. PTT işe alımlarda KPSS puan şartının 70 olacağı düşünülüyor. Lisans mezunu dağıtıcı pozisyonundaki başvuranlar için ise KPSS puan türünden 60 puan almak yeterli olacak. İlana başvuru yapacak kişilerin sağlık, eğitim ve kamu mahrumiyeti bulunmaması, erkek adayların askerlik yapmış olması şartlarını sağlıyor olmaları gerekmektedir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.