1. HABERLER

  2. 2021 KYK Borçlarında Son Dakika Gelişmesi! KYK Borçlarında 2021 Affı Çıktı Mı, Silinecek mi? İşte Dataylar...
2021 KYK Borçlarında Son Dakika Gelişmesi! KYK Borçlarında 2021 Affı Çıktı Mı, Silinecek mi? İşte Dataylar...

2021 KYK Borçlarında Son Dakika Gelişmesi! KYK Borçlarında 2021 Affı Çıktı Mı, Silinecek mi? İşte Dataylar...

KYK borcu olan vatandaşlar Haziran ayında çıkan kanun ile birlikte yapılandırma hakkı verildi. KYK borcu olan vatandaşlar içinkapsanan borç tarihi, 30 Nisan 2021’den önceki tarihi

A+A-

kapsamaktadır. Borçları olan kişilerin yapılandırma müracaatsu 31 Ağustos 2021 olarak belirledi. Şu an KYK borcunun silinmesi için bir hazırlık bulunmamaktadır. Peki KYK borcu yapılandırma müracaatsuNasıl Yapılmaktadır?

KYK borcu olan kişilere Haziran ayında çıkan kanun ile birlikte yapılandırma hakkı verildi. KYK borcu olan kişiler içinkapsanan borç tarihi, 30 Nisan 2021’den önceki tarihi kapsamaktadır. Borçları olan kişilerin yapılandırma müracaatsu 31 Ağustos 2021 olarak belirledi.

Şu an KYK borcunun silinmesi için bir hazırlık bulunmamaktadır. Peki KYK borcu yapılandırma müracaatsuNasıl Yapılmaktadır? KYK borcu olanlar ve yapılandırmaya gitmek isteyenler için haber ayrıntıları şu biçimdedir…

Kredi ve Yurtlar Kurumu yani KYK pek çok üniversiteliye her sene maddi katkı sağlamaktadır. Geri ödemesiz ve Geri ödemeli maddi duruma göre belirlenmektedir. Geri ödemeli olarak verilen bu öğrenim kredilerini alan öğrenciler, iş bulamadıkları zaman KYK ödemelerini gerçekleştirmekte zorlanıyorlar. Öte yandan borç faizi KYK borcunu etkileyerek pek çok gence güçlük yaşatmakta ve ödemeleri gerekli olan miktar artmaktadır. Bu konuyla ilgili Haziran ayında yeni bir yapılandırma hazırlandı.

KYK Borcu Af Çıkacak mı? Borçlar Silinecek mi?

Üniversite öğrencilerine KYK tarafından verilen öğrenim kredisini ödeyemeyen kişilere KYK borç silinmesi gibi bir durum güncel olarak bulunmamaktadır. Bu durumda KYK borçlarının ödenmesini isteyen devlet kişilere bu durumu belirtmektedir. KYK borcunun silinmesi için bazı partiler TBMM üstünden kanun teklif etseler de İktidar partisi bu durumu reddetmektedir. Bunun üstünde Haziran ayında kanun düzenlemesi ile birlikte tüm borçlar yapılandırılmaya alındı.

Borç Yapılandırılması KYK Kredisi Alanlar İçin Nasıl Yapılır?

KYK borçlarını yapılandırmak isteyen kişiler vergi daireleri üstünden ya da web üzerinden yapılmaktadır. Gelir İdaresi Başkanlığı sitesi üstünden online müracaatlarınızı yapabilirsiniz. Resmî internet sitesi üstünden e-devlet bilgileriniz ile giriş yapabilir ve yapılandırma hakkında bilgi edinebilirsiniz. En son müracaat tarihinin 31 Ağustos 2021 tarihine kadar yapmanız gerekiyor.

Yapılandırmak istenilen tutar, kanun tarafından hazırlanan sürede

ödenmemesi durumunda vade tarihinde değişiklik yapılmayacaktır. Borcunuz yapılandırılırken taksitle ödemek talep edebilirsiniz ve bu durumda borçlu kişiler müracaat sırasında 6 taksit, 9 taksit, 12 taksit ya da 18 taksit olarak belirtmelidir. Bu ödeme alternatiflerini belirttikten sonra belirlenen taksit süresi değiştirilemez ya da belirlenen süreden daha uzun bir müddet içinde ödemesi yapılmayacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.